Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Robert Muchamore: Arizona Max

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Robert MuchamoreUdskriv anmeldelsen • 6. juli, 2008

James må gå undercover i det ekstremt hårde fængselsmiljø. Missionen er at hjælpe en anden fange med at flygte..

Her er James’ hidtil farligste mission. Som undercover fange i et supersikkert fængsel. Planen er at han skal hjælpe en kvindelig våbensmuglers søn med at flygte. Ikke alene skal han overleve det barske fængselsmiljø, hvor stærke fanger udnytter og mishandler de svage. Han opdager også at Curtis, som han skal befri, er mentalt ustabil og har stærke selvmordstendenser.

Det tredje bind i Cherub-serien er som forgængerne barsk læsning. Muchamore lægger ikke fingerne i mellem i sin beskrivelse af fængselsmiljøet. Her er det klart kun den stærkeste som overlever.
Man kan kun gisne om, hvordan de indsatte er når de efter mange års mishandling og ydmygelse løslades. Selvom mange af fangerne er de værste af de værste kan man ikke andet end få ondt af dem. Særligt fordi få af dem nogensinde har haft en chance.

Arizona Max er åndeløst spændende fra først til sidst. Der er konstant fart over feltet. Men der bliver dog også plads til eftertanke. Jeg spekulerede på om fængslet, ville have været James skæbne, hvis han ikke var blevet opdaget af Cherub. Jeg overvejede også hvordan han ville have klaret opholdet, hvis han ikke havde fået den omfattende træning i kampsport…

I en verden hvor børn tvinges ud i prostitution og bruges som børnesoldater er børneagenter måske ikke så vanvittig en tanke? Men jeg håber dog, at foretagendet Cherub udelukkende er fiktion. Men bøgerne har faktisk et realistisk skær. James opfører sig, på trods af sin træning, i højgrad som andre teenagedrenge. Han er impulsiv og kommer tit i problemer fordi han ikke overvejer konsekvenserne af sine handlinger. Bogen er også barmhjertigt fri for smarte elektroniske science fiction hjælpemidler. Her benyttes kun hjælpemidler, som rent faktisk er til rådighed.

Jeg vil varmt anbefale Cherub til alle som elsker spænding og barske historier. Den har alt hvad en god agentbog skal have. En handlekraftig helt, en ond skurk, fart over feltet og en lille smule kærlighed.

Robert Muchamore: Arizona Max (Cherub Mission ; 03) Oversat fra engelsk af Thomas Munkholt. Phabel, 2008. –
Forside: Mike Huddleston.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

7 kommentarer »

 1. Super fede bøger har kun læst de 2 første men kan slet ikke vente med at komme i gang med de andre

 2. Ja Bøgerne er ret gode. Meget spændende og barske.

 3. Har også kun læst de 2 første, men det tog også kun halvanden uge.. Har nærmest aldrig kigget i en bog med egen vilje før de her bøger.. Jeg anbefaler at børn på min alder (13 år) 2 år plus-minus at læse den.. Henter den nye på Binlioteket i morgen.

  Hilsen
  Anders

 4. Hej Anders
  Fedt at du kan lide serien. Når du er færdig kunne du evt. prøve young Bond-serien af Charlie Higson. Den første hedder silverfin. Den handler om James Bond som ung. Det lyder lidt fjollet men serien er faktisk ret god og minder meget om cherup-serien. En anden serie du kunne overveje er serien Alex Rider af Anthony Horowitz. Den første hedder Stormbreaker og er filmatiseret. Jeg har anmeldt begge serier her på siden. Så du kan jo snuse lidt til dem her:) God læselyst
  Hilsner Lone Petersen

 5. Hej, jeg har læst de første 4 bind af serien og er igang med den 5. Det er bare HELT VILDT gode bøger, det er bare ærveligt at alle de lone siger er lige så gode har jeg allerede læst ;( !!NOO!
  Så glæder mig ikke til at jeg har læst alle 9 (13 når alle er udkommet på dansk).
  Men bror og hans venner (som har læst alle bøgerne) siger der kommer en ny eller er kommet en serie fra robert muchamore om CHERUB i anden verdenskrig. CHERUB bliver måske også filmmatiseret (Tror det staves sån’en).
  Og mit eneste spørgsmål er om du kan svare om de ting jeg har skrevet er rigtigt 😀
  (altså ikke det med at jeg har læst 4 bind… for det kan du jo ikke vide noget om xD.. ELLER SPIONERER DU MIG!! ER DER KAMERAER I MIT HUS!!!) Bare for sjov xD
  Tub xD

 6. Hov lige en sidekommentar …
  Lone … DU STAVEDE CHERUB FORKERT! hehe,

 7. Lige til det vigtige …
  Jeg sidder her og laver en bogandmeldelse til skolen
  Kan ikke helt huske bogen og har den ikke lige ved hånden.
  Så ville bare spørge!?
  Fanger de ikke Curtis og hans mor i en burger reasturant ??
  Svar Venligst (MEGET VIGTIGT)