Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michelle Paver: Toraks løfte

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Michelle PaverUdskriv anmeldelsen • 26. januar, 2009

torakslofteDyredæmoner, naturkræfter & troldmænd

Der er visse fordele ved først at falde over, læse og forelske sig i en bogserie efter, at alle bind er udkommet. Man kan sluge det hele på én gang, lade sig bortføre ind i seriens verden og først komme ud, når alle ender er bundet sammen, og alt er godt, eller i hvert fald afklaret.

Men der er absolut også fordele ved langsomt at nyde en serie, mens den bliver til. Den rastløse venten på næste del…
Jeg hører til dem, der i spænding har ventet på næste del af Michelle Pavers Urtidskrøniken, og nu er den her – Toraks løfte.

Toraks løfte er 5. del, af 6 planlagte, og jeg vil ikke anbefale nye læsere at begynde her. Man bør – for sin egen skyld – få det hele med, starte med Ulvens bror, Skovens kraft, Sjælespiserne og Udstødt. Det er bestemt hele turen værd!

Urtidskrøniken foregår i Nordeuropa 6000 år tilbage i tiden. Menneskene var jægere og samlere og levede alle i klaner. Alle bortset fra Torak – han er klanløs. Hvorfor, hvordan, hvorfra og hvortil vil jeg ikke afsløre her, men blot fortælle, at Torak har nogen ganske særlige evner, og han har det med at påtage sig og/eller blive påtvunget nogle særdeles vanskelige og farlige opgaver.

Torak lever i en fantastisk verden befolket af dyredæmoner, stærke naturkræfter og troldmænd og -kvinder med mere eller mindre ædle hensigter, og selv om Torak er klanløs, er han heldigvis ikke alene. Han har rigtig gode venner. Blandt andet Ulven Ulv, som er hans bror, pigen Renn og Renns klanleder Fin-Kedinn. Men han har også stærke og magtfulde fjender. Fjender, som også forstår at spille klanerne ud i mod hinanden og gøre livet svært for mennesker og dyr.

Historierne i Urtidskrøniken er meget spændende, og Michelle Paver har et meget fint greb om at lade selve handlingen og beskrivelser af natur, magi og liv, glide naturligt ind i hinanden. Det bliver aldrig kedeligt men spændende, facinerende og smukt.

Besøg seriens hjemmeside www.torak.info

Michelle Paver: Toraks løfte (Urtidskrøniken ; 5). Oversat af Søren H. Madsen. Illustrationer: Geoff Taylor. Carlsen, 2008. 251 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] om Torak: Ulvens bror, Skovens kraft, Sjælespiserne, Udstødt, Toraks løfte og Sjælenes nat, er fulde af action, venskaber, fjendskaber, spændende skildringer af levevis, […]