Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Scott: Alkymisten : (den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder)

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Michael ScottUdskriv anmeldelsen • 26. marts, 2008

Michael Scott: Alkymisten : (den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder)Som udødelig alkymist har Nicolas Flamels strengt taget været igennem lidt af hvert. Det har de to almindelige dødelige tvillinger Josh og Sophie ikke. Men det kommer de til.

Tvillingerne Josh og Sophie er helt gennemsnitlige teenagere. Deres forældre er nørdede arkæologer, der er ret dedikerede til deres arbejde. En forholdsvis ganske almindelig dag i maj blæses tvillingerne ind i en magisk hvirvelvind, der starter ved forekomsten af en gusten ærkeskurk, som er ude på at overtage verdensherredømmet, en ældgammel bog der rummer hemmeligheder, som jeg selvfølgelig ikke bør afsløre her, et udødeligt ægtepar, en parallel usynlig verden, golems, varulve og vampyrer. Det hele bindes sammen af spændende historiske facts og myter. Og tvillingerne? Ja, de er selvfølgelig ikke spor gennemsnitlige.
Alkymisten Nicolas Flamel har fundet sin udødelighed imellem siderne på førnævnte ældgamle bog, og da han mister denne, bliver begrebet tid ret væsentlig.
Og apropos tid: dramaet mellem ærkeskurken og alkymisten har i øvrigt ulmet igennem flere hundrede år. Helt klassisk startede de som venner, og det er som bekendt det helt perfekte udgangspunkt for et intenst fjendskab, og i dette tilfælde handler det heldigvis ikke kun om egoer men noget så ædelt som hele verdens sikkerhed.

Nuvel, det er ikke et must, men det hjælper at være ivrig læser af fantasy for at jonglere med Alkymistens mange magiske dikkedarer.
Alkymisten er en actionfyldt historie, der både rummer slapstick humor og et farverigt plot med mange komponenter og aktører. Forfatteren har lagt nok spor og stof nok ud til at lave både populært platformspil, film og bogserie. Det sidste er i hvert fald ganske vist.

Alkymisten Nicholas Flamel har skam levet i virkeligheden. Han var en fransk alkymist og boghandler som levede ca. 1330 – 1417. En af myterne omkring Nicholas Flamel fortæller bl.a. om en gammel mystisk bog. Og at efter hans død, da ligrøvere plyndrede hans grav, var hans lig ikke i kisten. Og blev aldrig fundet…
Læs mere om ham f.eks. her

Michael Scott: Alkymisten : (den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder) ; på dansk ved Ole Steen Hansen. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Sesam, 2008. – 388 sider
Pris: kr. 369,00
Originaltitel: The Alchemyst
Forside: Michael Wagner

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (20 stemmer)
Loading...

32 kommentarer »

 1. […] >> anmeldelsen […]

 2. jeg har læst bogen og den er mega god den bevare spændingen hele tture igenem (jeg er en pige på 12)

 3. Jeg har læst bogen er rigtig glad for den håber der snart kommer en nr.2.
  (Jeg er en dreng på 12 år

 4. Super god bog spændene og magisk, lidt langtrukken nogen gange men ikke så tit, meget åben slutning! Kan slet ikke vente til næste bog..(pige 12 år)

 5. Fuldstændig fenomenal fantastisk fantasy bog!!!! Har været fanget af den hele vejen igennem. Fyldt med fantastiske beskrivelser. Kan slet ikke vente til resten af serien udkommer. 10 ud af 10 stjerner.!*
  (pige på 13 år)

 6. Hej jeg er en pige på 13 og er i gang med at læse bogen jeg syntes den er mega god og kan ikke vente med at læse en toer, men jeg har et spørgsmål hvad kommer eller hedder toeren?

  hilsen en pige der elsker at læse fantasy og har gjord det hele livet. =)

 7. Hej Ellen

  Toeren hedder ‘Magikeren’. Jeg har lige lånt den på biblioteket og glæder mig rigtig meget til at læse den:-).

 8. mange tak Annie mig til atlæse den

 9. jeg mener mange tak Annie jeg har reseveret den til sommerferien og glæder mig også til at læse den =)

 10. jeg vil lige spørge igen er der fler bøger i serien ? =)

 11. Hej Ellen
  På engelsk er der kommet en treer i serien: http://www.dillonscott.com/the-alchemyst/books/the-sorceress.htm

 12. Hej Zenia
  Mange taj. Jeg glæder mig til den kommer på dansk.

 13. hvornaar kommer 3’eren paa dansk?

 14. Aner det ikke men du kan moske se det inde på hjemmesiden som Zenia har skrevet =)

 15. Gode nyheder der er en 4.er på vej på engelsk =) =) =) =) vvvvviiiiii

 16. […] du – ligesom jeg – helt opslugt af Alkymisten, så skynd dig at få fat i fortsættelsen. Det høje spændingsniveau fastholdes, og bogen […]

 17. Så vidt jeg ved, er der ikke nogen dato på hvornår 3’eren kommer, her i Danmark.

  Men her er en liste over hvornår bøgerne kommer i England (fra Wikipedia):
  The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel
  * The Alchemyst: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel (novel, 2007)
  * The Magician: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel (novel, 2008)
  * The Sorceress: The Secrets Of The Immortal Nicholas Flamel (novel, 2009)
  * The Necromancer: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel (novel, to come 2010)
  * The Warlock: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel (novel, to come 2011)
  * The Enchantress: The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel (novel, to come 2012)

  Så der ser ud til at den ikke slutter foreløbig. 🙂

 18. Det var godt at serien ikke er færdig endnu.
  Det er en rigtig god bog og anbefalder den til dem der kan lige fantasy bøger.

 19. Det gør jeg også de er vilt gode og da jeg begyndte at fortelle om den til min mor, som også læser meget men ikke fantasi, ville hun pludselig også til at læse den. Så nu venter vi begge på 3eren, jeg nummer 1 i køen hun nummer 13 =). men jeg kan nok moske glæde jer med at 3eren udkommer på dansk i den nermeste fremtid =D.

 20. hej allesammen jeg kan godt lide fantasi bøger og den her lyder rigtig god er der nogen der kan forklare hvad den egentlig hander om ?

 21. Hej kristian
  Den handler om en Alkymist ved navn Nicolas Flamel som møder et par tvillinger.
  Men prøv at læse den så vil det hele falle på plas, hvis du har læst det overstående. =)

 22. hej igen kristian
  hvis du syntes at bogen var god efter du har læst den så kan jeg fortælle dig at der er en toer på dansk. Tre`eren kommer på dansk i år og der kommer helt op til seks i serien, det kan du se i den hjemmeside zenia har skrevet længere oppe. =D

 23. hej Alle sammen..

  Hvis man ikke kan vente på de kommer på dansk.. kan man altid bestille via Amazon.co.uk. Så får man den godt nok også på engelsk.. Men syntes jeg også er det bedste måde at læse dem på 🙂

 24. det har du moske ret i Dennis, jeg selv står og har reseveret 3eren på engelsk på mit nermeste bibliotek, og glæder mig heldt vilt til atlæse den på engelsk. Jeg håber den er lige så god som på dansk. =D

 25. juhu tredie bind er udkommet på dansk, har i set det venner? jeg glæder mig helt vildt til at læse det, og håber at det er lige så godt som de to første =)

 26. jeg har læst 1ern og 2ern på 2 dage og er blevet færdig med 3ern de er rigtig gode

 27. Så har du godt nok læst hurtigt =O
  Jeg er kun igang med treren, jeg har læst en ver sommerferie, =)
  så….. jeg læser rimelig langsomt.

 28. hej jeg har også læst fra 1-3 og syntes at det er iriaterende at fire og fem ikke er kommet indu er 12

 29. 4 skulle komme i år på dansk, hvis den ikke allerede er det, men hvis du læser dem på biblioteket kan du jo bare blive skrevet op til dem. Jeg er skrevet op til 5 og 6 jeg læser dem først på nettet på engelsk, og så låner jeg dem eller køber dem på dansk og læser dem igen der. ^^ det er noget helt andet på engelsk der er nogle andre vendinger og sådan når de laver sjov i bogen så……

 30. Det er den bedste serie EVER har aldrig læst en bedre bog ønsker mig hele serien til jul også de engelske (Ps er dreng på 12 år)

 31. Jeg har ikke læst den, men efter alt hvad i har sagt om den vil jeg det gerne nu. Ved i hvor mange bøger der er i serien, og om man kan få dem på dansk på bibliotekerne.
  PS Malthe har ikke ret. Harry Potter er den bedste bog EVER. (Er en pige på elleve år)

 32. Jeg er endnu ikke færdig med dem, og jeg startede da den første kom ud, er lige startet igen og jeg er nu blevet 18 😉 Der er 6 bøger, du kan få de fleste på biblioteket, ved endnu ikke om man kan få den nyeste, men ihvertfal op til nr 4 er kommet 😉 I alle normale boghandler er alle 6 kommet til at man kan købe dem.