Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Michael Scott: Magikeren

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Michael ScottUdskriv anmeldelsen • 23. september, 2009

magikerenDen hæsblæsende jagt på Abraham Magikerens bog fortsætter…

Var du – ligesom jeg – helt opslugt af Alkymisten, så skynd dig at få fat i fortsættelsen. Det høje spændingsniveau fastholdes, og bogen indfriede til fulde mine ellers ret høje forventninger.

I kampen for at sikre menneskehedens sikkerhed er den udødelige alkymist, Nicholas Flamel, og de legendariske tvillinger, Sophie og Josh, flygtet til Flamels fødeby Paris via en ley-port. Knap er de ankommet, fortumlede og omtågede af at have tilbagelagt den lange afstand på så kort tid, før de igen står i problemer til halsen. En af De Mørke Ældstes farligste tjenere, Machiavelli, venter på dem – og velkomsten er alt andet end varm!

Heldigvis søger de ly hos Flamels gamle ven og elev, grev Saint-Germain, der nu er kendt som rockstjernen Germain. Han behersker Ildens Magi og er derfor i stand til at oplære Sophie i den anden elementærmagi, der vil gøre hende endnu mere magtfuld. Det får misundelsen til at gnave endnu dybere i Josh, der stadig ikke har fået opvakt sine kræfter, men i stedet bare kan stå og se på – og forholdet mellem tvillingerne er nu langt fra så stærkt, som det har været. Flamel har dog betroet Josh de resterende sider i Abraham Magikerens bog, som De Mørke Ældste mangler for at kunne bemægtige sig menneskenes verden og avancere fra den forviste skyggetilværelse, de har levet siden tidernes morgen.

Tiden er ved at løbe fra Flamel, hans elskede Perenelle sidder stadig fanget på Alcatraz, dødeligheden presser sig på, og både Machiavelli og Flamels ældste fjende, Dee, er lige i hælene på dem – og der er absolut INGEN grænser for de rædsler, de er villige til at slippe løs i jagten på de manglede sider…

Magikeren tager tråden op præcis, hvor Alkymisten sluttede, og den er lige så velskrevet, idérig og fængslende. Der er masser af tempo og action fra start til slut, handlingen deler sig i mange spor med indlagte twists, der er interessante og spændende at følge, og kapitlerne slutter ofte med en cliffhanger, der gør, at man hele tiden bare liiige skal have et kapitel mere med.

Plottet er utrolig farverigt med mange ingredienser, aktører og originale påfund. En 2000 år gammel vegetarvampyr, en udødelig alkymist, en anden udødelig, som er musiker med speciale i ildmagi, en fransk heltinde, der skulle have været død i midten af 1400-tallet, en magtfuld italiensk politisk tænker, en romersk krigsgud, et modbydeligt egyptisk fabelvæsen og en bestialsk drage fra nordisk mytologi er bare nogle af de historiske personer og sagnomspundne væsner, der jongleres med i bogen. Persongalleriet spræller, fortæller og personificerer et væld af myter på kryds og tværs af historien samtidig med, at det blendes ind i en nutidsverden af iPods, iTunes, MACs og Google Earth – og det er altså noget af en bedrift, især fordi det hele tiden er nærværende og aldrig bliver rodet.

Hvis jeg endelig skal komme med en indvending, så må det være, at linjerne mellem godt og ondt er trukket skarpt op, så man aldrig rigtig er helt i tvivl om, hvem der er på de godes side og omvendt. Men det er noget, jeg har tænkt over efter endt læsning. Der var ikke noget, jeg bed mærke i undervejs, hvor jeg var total revet med af den hæsblæsende handling og myldret af mytologiske væsner og historiske facts.

Konklusionen er: Jeg er imponeret, jeg er underholdt… jeg er HOOKED! Og jeg glæder mig over, at der er planlagt hele 6 bind i serien om Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder.

Michael Scott: Magikeren (Den udødelige Nicholas Flamels hemmeligheder ; 2). Oversat af Ole Steen Hansen. Carlsen, 2009, 476 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (9 stemmer)
Loading...

9 kommentarer »

 1. Jeg glæder mig vildt til de næste bind?? 5 stjerner

 2. lige så her jeg glæder mig helt vilt. 5stjerner til eteren og det samme til toeren. treren skulle komme 2010 så jeg glæder mig =D

 3. Er det rigtigt at 3 kommer i 2010?

 4. Fantastisk bog!! Jeg elsker den.
  3, som hedder Troldkvinden er vist lige udkommet. Den skulle efter sigende være mere fantastisk end de to andre i serien, så glæd jer alle sammen. 🙂

 5. Hva dato udkom 3eren? jeg spørger bare for jeg er hved at overveje at læse dem på engelsk. =)

 6. I følge Saxo.com udkom Troldkvinden den 19.4.2010. Bogen er indkøbt til bibliotekerne, så du kan også smutte ned på dit lokale bibliotek og reservere den 🙂

 7. tak for det =)

 8. juhu tredie bind er kommet har i set det venner? jeg glæder mig helt vildt til at læse det, og håber at det er lige så godt som de to første =)

 9. Nogen der ved hvornår 4eren kommer?