Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Finderup: Emmy – Den fedeste sommer – or not

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Mette Finderup, Sussi BechUdskriv anmeldelsen • 12. marts, 2010

Det kan være hårdt at være Emmy.

Emmy er tilbage i fin stil. Det er blevet sommerferie. Og hvor ville det være fedt at rejse sydpå. Men mor trænger sådan til at holde ferie på terrassen. Hurra. Så er man fanget i Karleager uden penge til at flygte til Hejresø. Hvor fedt er det lige?!

Der er dømt total kedelig sommerferie.

Men så får Emmy job i friluftsbadet. Det er måske ikke særlig sjovt at sidde i billetburet i hedebølge, men der kommer penge ind på kontoen. Det er et plus! Problemet er bare at Kit er på ferie, så der er ingen at bruge pengene sammen med. Det er ikke særlig sjovt at shoppe alene.

Og så skal mor lige pludselig til Paris med matematik-Mogens. Hun har helt glemt terrassen og Emmy. Uretfærdigt. Men måske er det ikke så tosset at have huset for sig selv med storebror Martin.

Nu er det fem dage siden, Mor tog af sted med sin kuffert proppet med små fikse damekjoler og sko med høj hæl. Og indtil videre er det faktisk gået overraskende godt med at være alene med Martin. Han rører ganske vist sim ventet hverken støvsuger eller opvaskebørste, men har til gengæld taget et eller andet op af fryseren hver dag og dækket bord (inde ved tv´et, selvfølgelig) så vi kunne spise sammen, når jeg kom hjem fra arbejde.

Tredie bog om Emmy følger stilen fra de to første. Og det er fedt. Jeg føler med Emmy, når hun beskriver sine op og nedture. Det er bare ikke verdens bedste sommerferie.

Emmy – Den fedeste sommerferie – or not er nomineret til en Orlapris. Det er fuldt fortjent! Jeg glæder mig allerede til at læse næste bog om Emmy.

Stem på Emmy – Den fedeste sommerferie – or not her

Bøgerne om Emmy er små og handy med deres knap 100 sider. Sussi Bech har illustretret i sort hvid. Billederne passer perfekt til teksten.

Har du ikke allerede læst de to første bøger om Emmy: Emmy – Et nyt liv truer og Emmy – Møgtur til Sverige så skynd dig på biblioteket og lån dem!

Du kan læse meget mere om Emmy her
Her kan du også læse første kapitel i bøgerne!

Mette Finderup: Emmy – den fedeste sommer – or not (Emmy; 3). Illustreret at Sussi Bech. Forlaget Sesam, 2007. – 102 sider. kr 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.