Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Finderup: Emmy – Et nyt liv truer & Møgtur til Sverige

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Mette Finderup, Sussi BechUdskriv anmeldelsen • 6. marts, 2010

Hyggelig og sjov – det er lige hvad Emmy er.

Kender du Emmy? Hun er 13 år og bor i Karleager sammen med sin mor. Faren og storebror Martin bor i en betonklods udenfor København.
Emmy er en helt almindelig pige med et almindeligt liv. Og det fortæller hun om i sin dagbog.

I første bog om Emmy – Et nyt liv truer, er hendes mor blevet skør. Godt nok har Emmy selv sagt til hende, at hun er kedelig at se på. Gråt hår og konetøj. Du kender typen. Men derfor behøver hun vel ikke ligefrem farve sit hår tisgult og få røde briller! Det er faktisk lidt pinligt.

Der er godt nok kedeligt i Karleager. Derfor tager Emmy ofte på cafe i Hejresø (en lidt større by) med veninderne Kit og Sasha. Men det er endnu federe i København. Bare ikke lige når man tager den forkerte bus og ender i den forkerte ende af byen – helt alene.

I fortsættelsen Møgtur til Sverige, skal Emmy på lejrskole med klassen. De kan vælge at komme til Bornholm, København eller Sverige. Det valg skaber en del problemer i klassen. Emmy vil helst til Sverige og gør hvad hun kan, for at få vennerne til at stemme på det. Men Sasha vil helst til København, og hun bliver sur på Emmy, da Sverige vinder. Som om det er hendes skyld?!

Efter en tur med tog og klamme madpakker kommer klassen endelig til en ødegård i Skånaholm – midt inde i skoven. Det hedder ikke ødegård for ingenting. Sasha taler stadig ikke til Emmy og hænger ud med poptøsen Ditte. Det er lidt mærkeligt at være uvenner, synes Emmy.

Men det bliver endnu mere mærkeligt, for næste dag kommer en klasse fra København, der også skal bo på ødegården. Det får alle pigerne til at opføre sig vildt underligt.

Det bliver ikke den lejrskole Emmy havde håbet på…

Der sker nogle meget sære ting ting inde i hovedet på teenagepiger, når man sender dem langt ud på landet, helt alene med deres egen klasse, og man så bagefter sender nogle fremmede drenge hen til dem. Noget, der tager magten fra os, og får os alle sammen til at hænge ud af vinduerne og spejde, pege og fnise. Sådan gjorde vi i hvert fald da københavnerbussen kom i dag.

Bøgerne om Emmy er velfortalte og hyggelige. Emmy bliver levende, og man tror på alt hvad hun skriver i sin dagbog. Hun er sådan en, man godt gad have som veninde.

Mette Finderup skriver med humor og hun kan helt sikkert huske, hvordan det var at være 13 år.

Bøgerne er små og handy med deres knap 100 sider. Sussi Bech har illustretret i sort hvid. Billederne passer perfekt til teksten.

Så kender du ikke Emmy, syntes jeg du skal skynde dig at hilse på hende. Hun er bekendtskabet værd!

Du kan læse meget mere om Emmy her

Mette Finderup: Emmy – Et nyt liv truer.  Illustreret at Sussi Bech. Forlaget Carlsen, 2006. -106 sider. kr 99,95
Mette Finderup: Emmy – Møgtur til Sverige. Illustreret at Sussi Bech. Forlaget Carlsen, 2007.- 106 sider. kr 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. den er super sjov og den er lidt klam i starten, den er også skør.