Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Finderup: Emmy – et nyt liv truer

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Mette FinderupUdskriv anmeldelsen • 29. oktober, 2006

Mette Finderup: Emmy - et nyt liv truerRoman i dagbogsform om Emmy og hendes næsten helt almindelig familie.

I en lille by i Jylland bor 13-årige Emmy sammen med sin mor, mens hendes far og storebror Martin bor helt ovre i København. Emmys forældre har været skilt et år, da Emmys mor forærer Emmy en dagbog, så hun har et sted, hvor hun kan få styr på sine tanker.

Emmy er ikke vild med dagbøger, men giver det alligevel en chance og i bogen hører vi om Emmys tanker og følelser gennem et par måneder.

“Emmy” er en sjov og sød bog. Emmy er en pige med hjertet på rette sted, men selv med de bedste hensigter går alt jo sjældent helt som planlagt.
Det går for eksempel ikke helt som forventet da Martin og Emmy forsøger at gøre mor opmærksom på at det er helt ok med dem hvis hun møder en ny mand. Emmy (som har tabt lodtrækning om, hvem der skal tale med mor) ved nemlig ikke helt, hvordan hun skal få det sagt, og ender derfor med at fortælle mor, at hendes tøj er kikset, og at hun aldrig finder en mand med den triste frisure.

Emmy har det dårligt med at såre sin mor, men hun får det endnu værre da moren en dag kommer hjem – forandret fra top til tå. Hun har meldt sig til en makeover i et ugeblad og er gået fra grå mus til farverig og sprudlende kvinde. Udover looket har mor fået ny selvtillid og energi – kort sagt hun er en ny kvinde, og det er meget meget pinligt!

Historien om Emmy og hendes familie er skrevet i dagbogsform med sort/hvide illustrationer. Dagbogsformen fungerer godt, især fordi man undervejs støder på Emmys hitlister fx “hvorfor det er fedt at have en far i København” og “10 grunde til at Kit er den bedste veninde i verden.”

Emmy er 13 år men jeg vil tro, at det især er piger i 10-års alderen, der vil falde for bogen.

Mette Finderup: Emmy – et nyt liv truer. Sesam, 2006. Forside: Sussi Bech

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] du ikke allerede læst de to første bøger om Emmy: Emmy – Et nyt liv truer og Emmy – Møgtur til Sverige så skynd dig på biblioteket og lån dem! Du kan læse meget […]