Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Egelund Olsen & Lea Letén: Når mormor bader mig, indtil jeg får en prop

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lea Letén, Mette Egelund OlsenUdskriv anmeldelsen • 2. april, 2010

Det er dejligt at bade – især med Mormor

Mormor skal have lille Rose i bad. Vi følger Roses forberedelser med at tage tøjet af, tisse og gøre håndklædet klar. I badet leger hun med badedyrene, serverer ”kaffe” til Mormor og får vasket sit hår. Rose nyder det og plasker med vand i alle retninger. Da det er tid til at stå op af badet protesterer Rose, men Mormor tager hende op, og efter uenigheden giver de hinanden et kram.

Forfatter Mette Egelund Olsen og illustrator Lea Letén har også samarbejdet om de 2 andre titler om Rose; Når far putter mig, indtil han sover og Når jeg køber ind, indtil mor får nok, begge fra 2009. Dette skulle efter sigende være den sidste bog i serien om Rose, men man kan håbe, at de to fremover har lyst til at samarbejde om nye bogudgivelser.

Det er en genkendelig hverdagshistorie, som både store og små vil kunne få glæde af. En enkelt sætning på hver side fortæller historien, og sammen med illustrationerne skabes et trygt og varmt univers. Atypisk for Lea Letén ser vi her flere sure miner, end vi er vant til. Både Mormor og Rose viser deres følelser, og det er tydeligt at aflæse deres frustration og uenighed. Det er dejligt at se mormor som en central figur. Det er bare hyggeligt at være i hendes selskab.

Et fint hverdagsdrama til de yngste billedbogslæsere med både humor og charme.

Mette Egelund Olsen & Lea Letén: Når mormor bader mig, indtil jeg får en prop. Høst, 2010. – 28 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.