Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Egelund Olsen: Når far putter mig, indtil han sover

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lea Letén, Mette Egelund OlsenUdskriv anmeldelsen • 15. januar, 2009

farputtermigSå er der put’!

Over det ganske land sker det: hver aften sætter velmenende forældre sig til rette i dynerne hos deres børn for at læse højt af en god historie eller synge en sang. Det burde være en menneskeret at blive puttet hver aften – uanset alder.
Putning er svært hyggeligt, og det kan hænde, at den, som udøver putningen, måske selv kommer til at lukke øjnene – bare lige lidt…og falder i søvn.

Hvad så med børnene, tænker man, hvad laver de, mens far eller mor blunder lidt?
Altså, nu Rose ikke? Hun får masser fra hånden; hun laver saftevand, bygger en hule, spiller et spil og prøver sin sut i fars mund, som bare sover sødt fra det hele, og da han vågner, er alle spor efter Roses aktiviteter slettet. Næsten.

Når far putter mig indtil han sover er en sød og underfundig bog om kunsten at putte. Jeg er overbevist om, at mange forældre (og børn) kender situationen.
Illustrationerne, af Lea Letén, løfter historien og gør den meget levende. Med en enkel og ujævn streg mestrer Letén at lave et smil, der går rent ind. Jeg elsker hendes illustrationer og ville ønske, at man kunne få dem i plakatstørrelse. Leténs børn har altid små runde hyggelige maver, som er helt igennem skønne og elskelige, hvilket i høj grad smitter af på historien.

Denne søde puttebog vil gå rent ind vil de hos mindste og deres forældre.

Mette Egelund Olsen: Når far putter mig, indtil han sover. illustreret af Lea Letén. Høst, 2008, 28 sider. kr. 149,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] både du og dit barn begejstret for bogen Når far putter mig, indtil han sover kan I glæde jer til endnu en udgivelse af samme forfatter- og illustratorduo. Mette Egelund Olsen […]

  2. […] Mette Egelund Olsen og illustrator Lea Letén har også samarbejdet om de 2 andre titler om Rose; Når far putter mig, indtil han sover og Når jeg køber ind, indtil mor får nok, begge fra 2009. Dette skulle efter sigende være den […]