Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Mette Egelund Olsen & Lea Letén: Når jeg køber ind, indtil mor får nok

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Lea Letén, Mette Egelund OlsenUdskriv anmeldelsen • 22. januar, 2010

Tag på indkøbstur med Rose og Mor

Var både du og dit barn begejstret for bogen Når far putter mig, indtil han sover kan I glæde jer til endnu en udgivelse af samme forfatter- og illustratorduo. Mette Egelund Olsen lader denne gang handlingen foregå på en indkøbstur. Pigen Rose vil gerne hjælpe med at finde varer, og hun gør det på sin måde. Hun taber lidt på gulvet, og hun åbner også for kiks, hun gerne vil smage på. Mor forsøger at slette alle spor efter Roses tur rundt i butikken. Til sidst indfanger hun Rose, og de handler færdig. Inden de går køber Mor en bolle til Rose.

Lea Letén har lavet illustrationer i vanlig, charmerende stil. Min favoritdetalje er fortsat hendes måde at gengive munden. En enkelt streg som hun kan få til at udtrykke alle følelser.

Børn i alderen 2-4 år vil genkende indkøbsritualerne. De vil nyde Roses måde at gå til opgaven på og hendes syn på de kedelige voksne. Den afsluttende børnebolle er heller ikke noget ukendt fænomen og en fin detalje. Læseren vil kunne nikke genkendende til mors mange kvaler.

Det er endnu et fantastisk samarbejde mellem forfatter og illustrator, som jeg og sikkert mange børn og forældre håber at se meget mere til fremover. I 2010 udkommer 3. bog i serien om Rose.

Mette Egelund Olsen & Lea Letén: Når jeg køber ind, indtil mor får nok. Høst, 2009. – 28 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.