Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kirsten Carlsen: Den jeg er

Emner: , , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kirsten CarlsenUdskriv anmeldelsen • 5. november, 2010

Mathilde vil finde opskriften på det gode liv? Men hvad er lige det?

Kirsten Carlsen afslutter historien om Mathilde – pigen vi mødte i En som mig. Hende der ville være perfekt til det hele og som endte med et selvmordsforsøg.

Mathilde er lige blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling, og skal til at finde ud af livet igen. Psykologen har anbefalet en bog: Befri dig selv. Mathilde læser den i et hug og bliver tændt. Bogen giver en masse bud på, hvordan man kan finde sig selv igen. Det er jo det hun skal. Finde Mathilde inde bag ved det lækre lange røde hår.
Derfor ryger det af. Alt håret. Det er de indre værdier, det kommer an på. Så mærketøjet, makeuppen og parfumen bliver brændt. Sådan. Klar til at starte forfra.

Men hun har ikke lyst til at gøre det alene. Derfor starter hun en gruppe – Befri dig selv-pigerne. En lille mærkelig gruppe, men alligevel passer de sammen.
Sammen udfordrer de sig sig selv og hinanden for at få mere selvværd. De skal gøre alt det, de er bange for og lidt til.

Langsomt finder Mathilde ind til sig selv igen. Men kan en selvhjælpsbog virkelig give dem opskriften på livet?

Den jeg er er lige så god som En som mig. Jeg ved, mange af jer er glade for den. I vil ikke blive skuffet over efterfølgeren.

Kirsten Carlsen skriver i fin stil, så man kan mærke Mathildes smerte og håb. Hendes nye veninder er troværdige. Typer vi alle sammen kender. Måske er du en af dem? Søde piger der har lidt svært ved livet og sig selv. For helt ærligt, så er det ikke altid nemt at være pige. Og hvem er ikke træt af at barbere ben?!

Den jeg er er en vedkommende bog, der tager fat på store emner som identitet og selvværd.

Hiv en weekend ud af kalenderen, besæt sofaen og læs, læs, læs….

Kirsten Carlsen er bare 21 år. Den jeg er er hendes sjette roman!

Kirsten Carlsen: Den jeg er. Politikens Forlag, 2010. -336 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (15 stemmer)
Loading...

8 kommentarer »

 1. Hej Kirsten.
  Blev virkelig fanget af din bog. Den har virkelig givet mig meget at tænke over, grine af, og var da også lige på randen til at tude på et tidspunkt. Jeg elsker dit sprog! Jeg bliver helt revet med, og føler nærmest at jeg er Mathildes bedste veninde, og at jeg kender hende ind og ud. Men i hvert fald glæder jeg mig til at læse mange flere af dine bøger fremover, og håber virkelig at du fortsætter historien med Mathilde og de andre!!
  Knus Maria 13 år<3(;

 2. Hej Kirsten.
  Jeg elsker bare “En som mig”, og da jeg fandt ud af at der var en bog mere om Mathilde, fik jeg den købt med det samme. Jeg, og sikkert også mange andre piger, kan relatere utrolig meget til de ting Mathilde snakker om, både i første og i anden bog. Det sjove er, at mit liv har forandret sig i takt med Mathildes – da jeg læste “En som mig” tænkte jeg: “Hey! Der er endelig nogen der ved hvordan jeg har det!” Og cirka 1½ år efter, da jeg læste “Den jeg er” kom jeg frem til den konklusion at ligegyldigt hvor dårligt selvværd man engang i mellem kan have, så er det altså muligt at ændre på det. Et eksempel er da at Mathilde i første bog bare hader sit udseende, mens hun i to’eren ender med at synes hun ligner en million i en kjole hun prøver i H&M. Og når man ser på hvor langt Mathilde er nået, på trods af hvor skidt hun har haft det – hvis hun kan, så kan vi andre vel også?
  Elsker dit sprog og måden du har skrevet bøgerne på. Du er en fantastisk forfatter. Og jeg tror du har hjulpet mange piger på en eller anden måde, bare ved at få udgivet disse to bøger – for du tør sige de ting, gennem Mathilde, som vi andre måske ikke tør sige. Det er sgu flot. Fem store stjerner til dig!
  Knus fra Sofie.

 3. Hej Kirsten

  Jeg blev vildt betaget af din første bog “En som mig”. På mange måder virker det som om, hun er en parallel af mig i mange tilfælde, og det har virkelig hjulpet mig. Det får en til at indse, at man ikke er den eneste, der har problemer. Man kan let føle sig som den eneste i verden, der har det skidt. Men denne bog hjælper dig virkelig med at forstå, at der er mange andre som er som dig; selv hende Victoria havde nok problemer, da hun ikke kan klare at dele og at hendes forældre aldrig er hjemme. Og måske er det ikke kun et bud om at søge dig selv som du er, men også række ind til andre og se om de har det godt. Jeg føler virkelig med hovedpersonen Mathilde og ligesom der er blevet skrevet, er det som om, jeg kender hende ud og ind. Alle de ting der er beskrevet i bogen er som i virkeligheden: rangsystemet på skolen, fyrerne, selvværdet og hele molevitten! – Super god bog! <3
  Kram fra Nina <3

 4. Hej ^^
  jeg er næsten færdig med bogen En som mig, det er en helt vidt super god bog 😀 det har ikke taget mig mere eng 5 dage og læse den, man bliver bare såå opslugt af den man må bare læse hvad er sker på næste side <3 og da jeg snart har fødselsdag håber jeg på at få Den jeg er – det ville bare være perferkt!
  kærlig hilsen Rikke 13år snart 14 🙂

 5. Hej.
  Ville bare lige sige at En som mig og Den jeg er, er rigtig gode romaner som sætter tankerne igang. Det får mig som pige til at tænke over hvor meget af det jeg gør der er på grund af folks og verdens forventninger til mig, og hvor meget der er mig selv. Mindst halvdelen af gangene hvor man står og barberer ben er det jo ikke for ens egen skyld, det er jo fordi at det SKAL man jo som pige idag. Og hvis man ikke gør det er man jo bare klam og så er der jo ikke nogen der vil have en. Det kan godt være superhårdt at leve op til alle de forventninger og så samtidig at prøve at være sig selv og ikke give ind for ALLE verdens og folks forventninger til én.
  Jeg syntes ligesom at der mangler en tredje bog i Mathilde-serien. Det er jo ikke sikkert at du syntes det, men jeg syntes ligesom at En som mig var mest hvor Mathilde prøvede at opfylde folks forventninger til hende og glemte sig selv fuldstændig, og Den jeg er var hvor Mathilde virkelig gik op i det indre og gjorde det modsatte af hvad hun burde, ifølge nogle, og gjorde det som ikke var forventet af hende. Derfor mangler der lidt noget om hvordan man prøver at finde balancen imellem de to, og bevarer sig selv samtidig med at man ikke udelukker sig selv fuldstændig fra alle andre og bevarer noget selvtillid, bliver ved med at være attraktiv og ikke bliver alt for ‘sær’. Det er nemlig der hvor det er allersværest, syntes jeg.
  Tak fordi du tager det her emne op og fordi du viser at alle piger ikke bare er perfekte, nybarberede, nylakerede små prinsesser med fine manerer og som altid ved hvad man skal gøre. For der er ikke mange andre der viser det udadtil og man kan godt føle sig ret klam når man ikke lige gider at barbere ben og så går ud og møder en masse piger der bare ser perfekte ud.
  Mange hilsener 🙂

 6. Hej Kirsten!
  Jeg havde ønsket mig bogen i konfirmations gave, og fik den så.
  Her igår besluttede jeg mig for at gå igang med bogen, og jeg labrede den i mig. Jeg læste og læte, det endte med jeg blev færdig samme dag. Den afspjeler sig godt på mit eget liv, hvordan ens mor kan være helt ekstremt pinlig, osv. Men det er en super bog og jeg vil klart anbelfale den til mine veninder. Og jeg kan ikke vente med at komme igang med at læse ” Den jeg er”.
  Tak for en god oplevelse, og bog!
  Mvh. Nathalie!

 7. Hvor lang tid strækker handlingen sig egenlig over? Kan ikke helt finde det..

 8. Hej Kirsten
  først og fremmest vil jeg bare sige, at du er utrolig god til at skrive bøger. Jeg har læst “Den jeg er” på bare to dage, og begge bøger på en uge. Jeg er utrolig fascineret af, at mathilde udvikler sig så meget. Jeg syntes bogen er meget lærrig og livsbekræftende. At gå fra at være en usikker sminkedukke, til at barberer sit kranie skaldet, for til sidst at finde sig selv, er der mange der kan lærer af.
  Jeg håber du i fremtiden vil skrive mange fantastiske bøger, ligesom “En som mig” og “Den jeg.