- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Kirsten Carlsen: Den jeg er

Mathilde vil finde opskriften på det gode liv? Men hvad er lige det?

Kirsten Carlsen afslutter historien om Mathilde – pigen vi mødte i En som mig. Hende der ville være perfekt til det hele og som endte med et selvmordsforsøg.

Mathilde er lige blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling, og skal til at finde ud af livet igen. Psykologen har anbefalet en bog: Befri dig selv. Mathilde læser den i et hug og bliver tændt. Bogen giver en masse bud på, hvordan man kan finde sig selv igen. Det er jo det hun skal. Finde Mathilde inde bag ved det lækre lange røde hår.
Derfor ryger det af. Alt håret. Det er de indre værdier, det kommer an på. Så mærketøjet, makeuppen og parfumen bliver brændt. Sådan. Klar til at starte forfra.

Men hun har ikke lyst til at gøre det alene. Derfor starter hun en gruppe – Befri dig selv-pigerne. En lille mærkelig gruppe, men alligevel passer de sammen.
Sammen udfordrer de sig sig selv og hinanden for at få mere selvværd. De skal gøre alt det, de er bange for og lidt til.

Langsomt finder Mathilde ind til sig selv igen. Men kan en selvhjælpsbog virkelig give dem opskriften på livet?

Den jeg er er lige så god som En som mig. Jeg ved, mange af jer er glade for den. I vil ikke blive skuffet over efterfølgeren.

Kirsten Carlsen skriver i fin stil, så man kan mærke Mathildes smerte og håb. Hendes nye veninder er troværdige. Typer vi alle sammen kender. Måske er du en af dem? Søde piger der har lidt svært ved livet og sig selv. For helt ærligt, så er det ikke altid nemt at være pige. Og hvem er ikke træt af at barbere ben?!

Den jeg er er en vedkommende bog, der tager fat på store emner som identitet og selvværd.

Hiv en weekend ud af kalenderen, besæt sofaen og læs, læs, læs….

Kirsten Carlsen er bare 21 år. Den jeg er er hendes sjette roman!

Kirsten Carlsen: Den jeg er. Politikens Forlag, 2010. -336 sider