Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kirsten Carlsen: En som mig

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Kirsten CarlsenUdskriv anmeldelsen • 25. maj, 2009

ensommigUngdomsbog med noget på hjertet.

Ved første øjekast ligner En som mig alle andre ungdomsbøger. Hovedpersonen hedder Mathilde, ligesom hun gør i flere andre bøger. Men der er noget anderledes ved denne Mathilde.

Vi møder Mathilde, da hun skal begynde i gymnasiet. Mathilde er rødhåret, er meget pligtopfyldende, hygger med familien, laver alle lektier, og synger i kirkekor.
Men da hun begynder i 1.G, begynder et nyt liv. For det første bliver hun veninder med Victoria. Den smukke pige alle andre ser op til. Mathilde kan ikke tro, at Victoria vil være sammen med hende. Men det vil hun. Victoria introducerer Mathilde til et helt nyt liv med sprut, fester og fyre.
Og det går ikke stille af sig, skal jeg hilse og sige. Får næsten tømmermænd bare af at læse om de vilde fester og enorme mængder sprut.
I sine branderter laver Mathilde ting, hun måske ikke burde. Som at miste sin mødom, mens en hund slikker hendes tæer. Ikke så romantisk. Det er med Jeppe, som siger det ligeud: Mathilde ikke er en, man forelsker sig i, men en man knalder. Farvel til ham.
Mathilde kæmper med et lavt selvværd. Da hun får hovedrollen i musicalen Moulin Rouge, fatter hun det ikke. Hvorfor vil de have en tyk en som hende? Så begynder slankekuren, som mest minder om anoreksi. Hun taber sig alt for meget. Men hun har kontrol over sit liv og høster store roser for sin optræden. Pludselig er hun et kendt ansigt, og folk vil gerne være sammen med hende. Egentlig går det meget godt.
Hun møder Nicklas. Victorias ven. Det er den store kærlighed. Victoria er bare ikke vild med, at sine venner bliver kærester. Nu begynder nedturen for alvor…

“Jeg glemmer aldrig, hvor mærkeligt det var, da folk omkring mig opdagede, at jeg skulle spille hovedrollen Moulin Rouge. Op til premieren blev byen fyldt med plakater, hvor jeg stod i en lang, rød kjole og kyssede med Edward. Det var totalt mærkeligt at gå ned ad gaden og se sig selv klistret på alle lygtepæle. Edward og jeg var i avisen, radioen og i lokal-tv. Jeg begyndte langsomt at føle mig som en stjerne.”

En som mig er en bog som rammer en i hjertet. Det er en hudløst ærlig bog, som fortæller om lavt selvværd, stjernedrømme, usikkerhed og forvirring.
Det er ikke nemt at være teenager. Det kan forfatteren Kirsten Carlsen tydeligvis huske. Hun skriver med nærvær og nerve.

Kirsten Carlsen er kun 20 år. En som mig er hendes 5. roman. Hendes inspiration er veninder, fester, forældre, andres og egne forventninger og tanker om at være ung i dag.

En som mig, skrevet af Kirsten Carlsen, Politikens Forlag 2009. 272 sider. Kr. 150,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (25 stemmer)
Loading...

24 kommentarer »

 1. Hej Kirsten..
  Jeg har netop læst din bog “en som mig”, og jeg synes den var helt fantastisk..
  Den rammer på mange måder mit liv rigtig godt, og da jeg var færdig med at læse kunne jeg ikke lade være med at græde..
  Den er virkelig godt skrevet, og rammer utrolig mange følelser!

 2. jeg syntes bogen var vildt god da jeg først var gået igang kunne jeg ikke stoppe. Den rammer mange punkter som jeg vil tænker over nu.
  Det er godt skrevet du skal have meget ros

 3. ELSKER DENNE HER ROMAN !
  Hej Kirsten!
  VIRKELIG godt lavet, elsker dit sprog og vinkel på romanen. Man kommer til at tænke på så meget efter man har læst den. Normalt tager det altid lidt længere tid for mig at læse en stor roman, på mange sider, men denne her blev jeg færdig på 2 dage. Det siger ikke så lidt(; Jeg blev fuldkommen fanget af den. Elsker de følelser og punktner, som du rammer. Den beskriver meget hvordan hverdagen er efterhånden..
  Håber der kommer flere bøger af den slags, så skal jeg nok læse den(:(:
  Krammer herfra <3

 4. hej Kirsten!
  jeg har lige læst din bog “en som mig” (jeg læste den på en’ aften, for kunne slet ikke lægge den fra mig..:)) den er virkelig bare rigtig rigtig fantastisk god!
  men jeg har altså lige et spørgsmål: der står at hun er syg og derfor bor hun på sådan et hjem, hvad fejler hun? er hun psykisk syg? og hvad er det for et sted hun bor?
  knus fra mig, og endnu en gang en masse ros til din super-fantastiske ungdomsbog!!

 5. Kære Anne, Christina, Lærke og Joanna

  Tusind, tusind tak for jeres mange pæne ord. Jeg har først set beskeder nu, men I kan tro det varmer. Det er så vigtigt for mig, at bøgerne rører jer – jeg skriver jo lige præcis til og for jer.

  Hvis I har spørgsmål til bogen, de kommende bøger eller mit forfatterskab kan I fange mig på min mail: khc1988@gmail.com. På et eller andet tidspunkt får jeg nok en hjemmeside, men forløbig er min mailadresse den bedste måde at fange mig på.

  Det er dejligt at høre, at I er begejstrede for “En som mig” – jeg kan fortælle jer, at jeg har en fortsættelse på vej. Lige nu skriver jeg dog på en anden ungdomsroman, men derefter vender jeg tilbage til Mathilde.

  Og som svar på dit spørgsmål Joanna – Efter Nicklas og Mathilde slår op, får Mathilde en svær depression, som munder ud i selvmordsforsøget. Mathilde er helt ødelagt, og derfor bliver hun indlagt nogle måneder på en psykiatrisk afdeling, hvor hun bl.a. får psykologbehandling. Det er psykologen Iben, Mathilde fortæller sin historie til.

  Til slut vil jeg bare ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår 😀

  De bedste hilsner fra

  Kirsten Carlsen

 6. hej Kirsten:).
  jeg elsker virkelig din måde at skrive på, og sådan. Da jeg læste denne her roman, levede jeg mig helt ind i teksten og det helt vildt hvor god den er! jeg læste den på 2 dage, og det er virkelig en af de bedste bøger jeg har læst. jeg er igang med at lave et projekt om forfattere, og der har jeg valgt dig, netop fordi du er en god forfatter, håber du laver mange mange flere bøger de bøger du har lavet!, det virkelig et stort talent du har:). kys petrine:).

 7. ps. har du ikke en fanmail eller et og landet man kan skrive til hvis man vil stille dig nogle spørgsmål eller noget? 😀

 8. når okay har lige set den besked oveen over:). hehe..

 9. Hej Kirsten jeg elsker “En som mig” den er fantastisk ligesom dig!! jeg læste den på 3 dage og var helt opslugt af den!! jeg var i gang med en bog der hed “For evigt og altid” og elskede den!!men da jeg begyndte at læse “En som mig” var den lagt tilbage på hylden ;D jeg har overhovedet ikke noget ris men masser af ros:) Du er den bedste forfatter jeg kender.:D

 10. ps. Er rigtig glad for der kommer endnu en bog og en fortsættelse af “en som mig” glæder mig så meget til at høre mere om Mathilde 😀 Det er så godt for min veninde og jeg gik og snakkede om hvor god din bog var. og hvor gerne vi ville have en fortsættelse så det er jo fantastisk at der kommer en 😀

 11. hvad er budskabet ved denne her bog?

 12. Heej Kristen 🙂
  Jeg synes bogen “En som mig” er virkeliiiiiig fantastisk ;), Den vækker mange følelser i en og jeg synes du skal ha mange gang ros for sådan en god bog.
  Bliv ved for det er super godt 😉

 13. Hej Kirsten
  Jeg har lige købt din bog og læste den på en aften (og nat) da jeg blev grebet af din måde at fortælle på og de nuancer dine karakterer besidder.
  Ja, jeg er måske lidt ældre end målgruppen, men din bog er virkelig relevant for de fleste af os.
  Tak for en god oplevelse
  Keep it up! 🙂

 14. Det er en super god bog:)
  Jeg blev meget grebet af bogen første gang jeg læste den.. Den minder mig lidt om mig selv, det der med at man ikke syntes at man selv er pæn nok og sådan.. Det er en super god og spændende roman som jeg er i gang med at læse for 3 gang.. Kirsten Carlsen er en super god forfatter. Det er ind til videre den bedste bog jeg har læst… Og jeg har altså læst rigtig mange bøger, da jeg elsker at læse…
  Men super god.. Der er ikke noget negativt at skrive om den… Jeg vil læse alle de bøger hun har skrevet
  Godt gået Kirsten….

 15. Hej kirsten.
  Super god bog. Det er den bedste jeg nogensinde har læst 🙂

 16. Hey

  Hvad er budskabet af den her bog

 17. Kære piger

  Tusind tak for de mange søde kommentarer. Jeg er SÅ glad for, at I kan lide bøgerne om Mathilde, og det er fantastisk at høre fra jer – at vide, at bøgerne lever derude blandt jer :-)))

  Til dit spørgsmål Tahm. Bogens budskab afhænger af dens læser – der er ikke er noget rigtigt eller forkert svar på, hvad bogen skal fortælle. Nogle læsere vil få ét ud af bogen, andre noget andet.
  Men selvfølgelig havde jeg som forfatter nogle budskaber, jeg gerne ville bringe videre med Mathildes historie. Et af de vigtigste budskaber er, at mennesket er fuldkomment i sin ufuldkommenhed. Med andre ord skal vi ikke gå og forsøge at være perfekte, for det bliver vi aldrig, og det behøver vi heller ikke være. Vi skal være glade og tilfredse med os selv, som vi nu engang er skabt, også selvom vi har deller, fregner eller klumpfødder. Hvis ikke vi lærer at elske os selv, risikerer vi at ødelægge vores liv på samme måde som Mathilde, der ender i “Dybet” i slutningen af “En som mig”.
  Jeg håber, det var svar nok til dig, Tahm? 🙂

  Ha’ det godt allesammen.

  Kærligst Kirsten

 18. Hej Kirsten.
  Jeg har nu læst både “En som mig” og “Den jeg er” og det er nogle fantastiske bøger hvor man både kan genkende sig selv og sine venner i.
  Jeg ville høre om der kom en 3’er i serien, eller om “Den jeg er” er slutningen? 🙂

 19. Hej Kirsten!
  Jeg elsker din bog SÅ højt! Jeg er virkelig imponeret over du skriver så smukt! Jeg har faktisk lige boganmeldt den og jeg fik 12!! Kan jeg kun takke dig for! (og min lærer men mest dig)
  Kh Diana

 20. Hej piger

  Tusind tak for jeres roser. Det gør mig så glad at høre fra jer.
  Og stort tillykke med 12-tallet Diana, tror nu mest af alt 12-tallet er din egen fortjeneste 🙂 Jeg kan desværre ikke svare på dit spørgsmål Carina. Måske kommer der en fortsættelse på bøgerne om Mathilde, men jeg kan ikke love det. Jeg skal nok give lyd på min hjemmeside, hvis det bliver aktuelt med en ny Mathilde bog 🙂

  Kh Kirsten

 21. Hej Kirsten!

  Nu er det fjerde gang jeg læser ‘En som mig’, og jeg må virkelig rose dig for det gjorde arbejde! Selvom jeg selvfølgelig ikke har gennemgået alt det, som Mathilde har, kan jeg se mig selv i meget af det hun gør. Jeg elsker at stortude til bøgerne – især ‘En som mig’ – og det er klart en bog jeg vil læse mere og mere igennem tiden.

  Jeg ved ikke om jeg ønsker flere bøger om Mathilde, for synes den sluttede godt der hvor den gjorde, men jeg ville elske at læse hendes liv som voksen. Eller bare lidt hvordan hun er blevet som menneske.

  Store kram
  Julie

 22. Åh hvor jeg dog har siddet og stortudet, da jeg læste ‘En som mig’ færdig for anden gang, fordi den er så smuk. Jeg havde lige skrevet en lang kommentar, men den blev slettet, så håber du kan nøjes med denne?
  I hvert fald elsker jeg Matilde, fordi hun er så realistisk, og jeg er har også læst toeren, lige da jeg opdagede der var en. Jeg kan sætte mig så meget ind i hende, i det meste hun gjorde, men selvfølgelig ikke alt.
  Jeg elsker virkelig denne bog, og kunne godt tænke mig endnu en i rækken, da den virkelig er fantastisk. Elsker dit sprog, elsker Matilde.

  Kram og knus,
  Christina

 23. Hej
  Jeg er igang med din fantastiske bog den er virkelig god jeg har ikke siddet og læst i en bog så meget, men jeg kan ikke undvære den her bog jeg prøver at stoppe men det lykkes næsten aldrig fordi den er så god. Men jeg vil gerne læse 2’eren bagefter men ved ik hvad den hedder?
  Takkede vær min bibliotekar, har jeg læst den her(eller er igang). Som sagt sad jeg ikke før og læste en bog frivilligt men nu er jeg afhængig. Tusind tak Kirsten 😀

 24. Kære Julie, Christina og Celina,

  Tusind tak for jeres hilsner. Jeg bliver virkelig rørt, når jeg læser, hvad min bog har betydet for jer.
  Det er jo efterhånden længe siden, jeg skrev “En som mig”, så det er dejligt at høre, at den stadig bliver læst rundt omkring i landet.
  Celina – fortsættelsen til “En som mig” hedder “Den jeg er” og din bibliotekar kan sikkert finde den til dig på biblioteket 🙂
  Rigtig god læselyst!

  Mange kærlige hilsner fra

  Kirsten