Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Camilla Wandahl: Ji

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Camilla WandahlUdskriv anmeldelsen • 18. juni, 2010

Det der med veninder kan godt være svært

Ji er bedste veninder med Jose. Men så blev Jose veninder med Ane, og nu er de tre gode veninder. Men det er som om der slet ikke er plads til Ji i trekløveret. Ane bestemmer det hele. Jose synes, det er helt fint.
Der starter en ny pige i klassen; Tammy med det røde hår og mærkelige tøj. Hende gider de ikke være veninder med, siger Ane. Men Ji kommer til at sidde ved siden af hende, og så er man jo ligesom nødt til at snakke med hende.
Som om det ikke var nok at tumle med for den 11-årige Ji, så er mor blevet gravid. Det troede de ellers ikke, hun kunne. Det var jo derfor de adopterede Ji, der er født i Kina. Nu får de et barn med lyst hår, der ligner mor og far. Vil de så stadig elske Ji?

Dengang det bare var os to, der var veninder, kunne vi nogle gange stå en hel time og snakke om klassen og vores familier og alt muligt! Så vores forældre til sidst ringede og spurgte, hvor vi blev af eller sagde, at maden blev kold. Om foråret sad vi tit oppe på den lille græsbakke og flettede mælkebøttekranse eller legede på legepladsen. Nu stopper vi som regel der, hvor Ane skal dreje. Det er også hyggeligt. Men slet ikke det samme.

Veninder for altid 1 – Ji er en første bog i serien om veninderne. Og den er ganske fin. Camilla Wandahl skriver i et let sprog der passer godt til både historien og målgruppen. Som læser ved man lige hvordan Ji har det. Veninderne er så vigtige for hende og det samme er forældrene. Da hun så lige pludselig ikke føler, der er plads til hende nogen steder, bliver hun trist på en helt realistisk måde. Der er drama – men det er skildret præcist, som det foregår i virkeligheden, når man er 11 år og bare gerne vil høre til.

Et rigtig godt alternativ til til heste- og fantasybøger.

Camilla Wandahl er født i 1986. Hun læser til lærer og underviser børn og unge i skrivning. I 2009 debuterede hun med Hjerte i vente.
Klik ind på hendes hjemmeside

Camilla Wandahl: Veninder for altid 1 – Ji. Høst og Søn, 2010.- 128 sider. Kr. 99,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (14 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] også Ji – Veninder for altid […]

  2. […] for altid 3 er skrevet i samme lige fremme stil som de to forrige, Ji og Jose. Anes dilemma er genkendeligt for næsten alle, og det er en af bogens store kvaliteter. […]