Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Camilla Wandahl: Hjerte i vente

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Camilla WandahlUdskriv anmeldelsen • 17. januar, 2009

hjerteiventeSkøn ungdomsbog om hjerter på kryds og tværs

14-årige Grys liv bliver pludselig invaderet af angst, da hendes lillesøster får en hjertesygdom, der kræver, at hun skal have et nyt hjerte. Døden vinker, og hverdagen bliver en ulidelig venten på, at et hjerte bliver ledigt. Teenagelivet var ellers lige så godt i gang med venindesnak og uforpligtende pjat. Der kærestes i krogene – Gry ser det hele, men kan ikke få sit eget hjerte til at banke, som det skal.
Bedsteveninden skubber hun væk, og da klassekammeraten Mads forelsker sig i Gry, forsøger hun tappert at være en normal problemfri teenager, som holder i hånd med en kæreste. Men Grys hjerte banker ikke ærligt, for angst og lillesøsters blege ansigt fylder alt.
Men så kommer der en ny ung pænt lækker lærer i billedskolen, og han ser dybt ind i Gry. Og hun i ham.
At kærligheden er sand, gør den dog ikke mindre konfliktfyldt.

Hjerte i vente er en velskrevet roman, der elegant spiller på mange strenge i følelsesregistret hvilket vil få hjerterne til at klapre hos teenagepigerne. Sproget er nutidigt, og romanen balancerer flot med alvor, der aldrig bliver søgt, og snapshots af det flyvske teenageliv med forelskelse, hvilket tilsammen giver en vedkommende og frisk historie om kærligheden, livet og alt det der. Hjerte i vente har både dybde og autencitet og stiller sig på række med andre gode nyere danske ungdomsbøger som f.eks. Kære Dødsbog

Camilla Wandahl: Hjerte i vente. Høst & Søn, 2009. 180 sider. Kr. 199,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (21 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

 1. […] i 1986. Hun læser til lærer og underviser børn og unge i skrivning. I 2009 debuterede hun med Hjerte i vente. Klik ind på hendes […]

 2. Det her er en super god bog til min 6 klasse, jeg har sat dem til at læse (hjerte i vente), og de skulle lave et resume. De sagde næsten alle at det var en af de bedste bøger de har læst.

  Jeg anbefaler at i læser (Hjerte i vente) for i får en god oplevelse når du læser den.

  MVH Rikke B.K

 3. Yo dawg, I heard you like books, but don’t read this one because it’s shit.

 4. 14-årige Grys liv bliver pludselig invaderet af angst, da hendes lillesøster får en hjertesygdom, der kræver, at hun skal have et nyt hjerte. Døden vinker, og hverdagen bliver en ulidelig venten på, at et hjerte bliver ledigt. Teenagelivet var ellers lige så godt i gang med venindesnak og uforpligtende pjat. Der kærestes i krogene – Gry ser det hele, men kan ikke få sit eget hjerte til at banke, som det skal.
  Bedsteveninden skubber hun væk, og da klassekammeraten Mads forelsker sig i Gry, forsøger hun tappert at være en normal problemfri teenager, som holder i hånd med en kæreste. Men Grys hjerte banker ikke ærligt, for angst og lillesøsters blege ansigt fylder alt.
  Men så kommer der en ny ung pænt lækker lærer i billedskolen, og han ser dybt ind i Gry. Og hun i ham.
  At kærligheden er sand, gør den dog ikke mindre konfliktfyldt.