Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bodil Bredsdorff: Pizza og en far i Amerika

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Bodil Bredsdorff, Gugga ZakariasdottirUdskriv anmeldelsen • 2. oktober, 2010

Den barske virkelighed

Tænk sig at være så sulten, at man må finde mad i skraldespande.
Det er præcis så sulten, Djon er. Djon bor sammen med sin mor i et blikskur. Men for det meste er han på gaden. Her gælder det bare om at overleve og helst undgå Ricky og hans bande. De vil altid have ham til at stjæle for dem. Djon vil helst ikke. Det er bare svært at sige nej, når Ricky lokker med pizza.

En dag går det galt. Djon bliver fanget på fersk gerning. Mor bliver vred og sender ham over på øen til morfar. Djon savner byen og er glad, da morfar sender ham hjem igen. Han gider ikke høre mere på Djon.
Djons mor drikker for meget grog. Så bliver hun fuld og ked af det. Djon savner sin far. Men ham må han ikke se. Gid han havde en rig far i Amerika. Så kunne man spise pizza hver dag og aldrig gå sulten i seng.

Djon drømmer om et bedre liv – men bliver det til andet end en drøm?

Pizza og en far i Amerika er en del af Forums letlæsningsserie Zoom Ind Fakta. Bogen er nem at læse men bestemt ikke kedelig. Bodil Bredsdorff fortæller om Djons liv uden moralske pegefingre. Djon stjæler, fordi han er nødt til det. Sulten driver ham.

Historien giver et realistisk bud på, hvordan livet er for en gadedreng i Kap Verde. Og det er ret spændende læsning.

Bag i bogen er en faglig del. Her kan man læse om slaver, fattige folk og om gadebørn på de barske øer ud for Afrikas kyst.

Normalt er jeg ikke vild med skønlitterære bøger, som bruger fotografier i stedet for illustrationer. Ofte synes jeg, at det får historien til at minde for meget om en skolebog. Men i denne bog generer det mig ikke. Gugga Zakariasdottirs fotos passer godt til teksten.

Dette er en bog man både kan læse fordi man har lyst, eller fordi man vil lære noget. Eller måske begge dele på en gang?!

Bodli Bredsdorff har skrevet mange bøger for børn og unge. Blandt andet Børnene i Kragevig, Hvad kan der ske når man drikker cabanga og Særlingen.

Bodil Bredsdorff: Pizza og en far i Amerika. Fotos af Gugga Zakariasdottir. Forlaget Forum 2010. – 128 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.