Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Alyson Noël: Evermore

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Alyson NoëlUdskriv anmeldelsen • 16. marts, 2010

Starten på en serie om at miste og finde kærlighed. Udødelig kærlighed.

Den 16-årige Ever mister hele sin nærmeste familie ved et tragisk trafikuheld og må herefter flytte ind hos sin karrieretante i solrige Californien.

Ulykken har efterladt Ever med sorg og savn, men som en sær bonus har hun også pludselig fået psykiske kræfter og kan f.eks. læse andres tanker. Det viser sig at være ret belastende, og hun forsøger at lukke af for omverdenen med hættetrøjer og høj musik i ørerne. Således, som skolens freak, forsøger hun at komme igennem dagene, der også bliver krydret af besøg fra lillesøsterspøgelset Riley.

Ever ser andre menneskers auraer og altså deres sindsstemninger. Man skulle tro, at der var mange fordele ved at være begavet med clairvoyante kræfter, men Ever sætter slet ikke pris på det eller ser mulighederne.
Hun har 2 gode venner, hvilket strengt taget er vel ret godt skuldret for en freak, og da Damen, den mystiske totalt hotte nye dreng på skolen, begynder at blinke frækt til hende og trylle røde tulipaner frem i tide og utide, begynder der at ske ting.
Damen er pænt meget berejst, belæst og kulturel af en 17-årig at være. Ever kan ikke læse hans tanker, men det er, som om han derimod kan læse hendes.

Evermore er en spændende, tempofyldt og nutidig fortælling om venskab og udødelig kærlighed. Jeg fandt personligt første halvdel af bogen den mest interessante, idet at efterhånden som romantikken rykkede nærmere, klistrede siderne sammen for mig.

De seneste års gispende og dirrende interesse for henholdvis bogen Twilight og filmatiseringen af den har fastslået, at romaner om udødelighed og kærlighed er sexede og et klart hit hos piger fra 11 år og langt op. Evermore er dømt til at blive sammenlignet med Twilight, og så kan jeg ligeså godt også gøre det

Serien om De udødelige er knapt så klistret og forudsigelig som Twilight og er i øvrigt bedre skrevet og har mere bid. Men for at holde gejsten oppe til sidste side er det nødvendigt at være udstyret med et stærkt pulserende romantisk hjerte.

På mange måder er Evermore en klassisk begyndelse til et længere eventyr: adskillge personer bliver præsenteret, og der bliver lagt mange spor ud, men der bliver ikke gået så meget i dybden med interessante detaljer, som nu f.eks. Damens mystiske livshistorie eller det limbo, som Riley er fanget i.

Indtil videre er dejen altså æltet med spøgelser, reinkarnation, udødelighed, hævn, kærlighed og intriger. Min fornemmelse er, at serien letter med næste bind, som heldigvis udkommer på dansk allerede  i juni 2010.

Twilight har fået piger verden over til at sukke efter skinnende vampyrer.

Før Stephenie Meyer skrev bøgerne om Bella og Edward, sukkede andre piger efter andre vampyrbøger som f.eks. Anne Rices vampyrkrønike og L.J. Smiths Vampire Diaries, hvor Stephenie Meyer tydeligvis har sin inspiration fra.

Forlaget Alvilda, som udgiver serien De udødelige, er et helt nyt og friskt forlag. Evermore er allerede en international bestseller, og jeg er ikke i tvivl om, at serien også finder mange danske læsere!

Alyson Noël: Evermore (De udødelige; 1) Oversat af John Lysmand. Alvilda, 2010.- 347 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (19 stemmer)
Loading...

14 kommentarer »

 1. […] del i serien De udødelige samler skæbnetrådene op fra første bind. Historien er saftig og fuld af både action og humor. For at blive rigtig grebet og væltet […]

 2. Jeg ved ikke rigtig om jeg vil læse den.. Altså den er sikkert meget god, men jeg er ikke meget for at den er i nutid ?8I Skal jeg læse den ? Jeg elsker Twilight og Beautiful dead ;3

 3. Jeg er lige ved at være færdig med den. Man kan tydeligt mærke Twilight-træk i den, men på samme tid er den helt sin egen, med auraer og tankelæsning.
  Den kan godt virke forvirrende, på det punkt jeg er nået til (s. 308) og man skal helt sikkert have fantasi og evnen til at skubbe fantasien ud over de normale grænser.
  Jeg synes den er god. Dog er den også temmelig overjordisk, men hvis man er meget optaget af bogen, tænker man ikke nærmere over det, synes jeg.
  Den vækker tanker undervejs om personerne og plottet, hvilket er en rar afveksling fra Twilight.

 4. Jeg er lige blevet færdig med to´ern Blå måne, jeg synes begge bøger er helt vildt fantastiske, men jeg er træt af at den bliver sammenlignet med Twilight hele tiden.
  Altså der er ingen vampyrer i Evermore, INGEN!!
  Men jo de har samme genre, og hvis man nu siger Damen og Drina var vampyrer ville handlingen ligne Twilight rigtig meget.
  jeg giver den fire stjerner: * * * *

 5. Undskyld hvis jeg fornærmer nogens bogsmag, men Evermore er da verdens sørgeligste eksemplar af en bog… Den er overfladisk, hovedpersonen er kedelig og går op i fuldstændig irrelevante ting. Desuden kan man, på hver side, finde mindst to ting som Noël har fra en anden bog.

  Jeg vil dog sige at jeg synes at verdenen, eller i det mindste ideen til den verden Damen (læg mærke til hvor meget det minder om Damon) ‘er fra’, er godt fundet på, og ulig nogen jeg før har læst om. Det er bare ærgeligt at selv historien er fortalt på en måde der bare ikke gir én lyst til at læse den færdig. Den fanger ikke

  Og den minder altså om Twilight (på alle de dårlige punkter) på trods af at der ingen vampyrer er med!

  Coveret er flot, og ser godt ud på min hylde, men jeg kommer ikke til at købe de fire andre.

 6. Jeg har læst 1’eren og2’eren (og venterkun på 3’eren). Jeg syntes også at Twilight og Beautiful dead er fantastiske, men Evermore er noget for sig selv. Okay, den kan godt sammenlignes med mange træk, men nårdet er sagt er den jo også god!
  Jeg vil dog sige at 2’eren er lidt en skuffelse. Den levede overhovedet ikke op til forventningerne, men igen: den er stadig god. Jeg håber at 3’eren er bedre 😉
  Jeg kan anbefale den til alle der kan lide Twilight, Beautiful Dead, Dæmonernes Hvisken og Skammerens Datter!! 😀

 7. Jeg har læst 1´eren og 2´eren. Nu læser jeg 3´eren, jeg syntes det er en fantastisk serie og da jeg begyndte at læse 1´eren syntes jeg at den havde nogle Twilight træk. Men det er nogle meget spændende bøger, og jeg kan stærkt anbefale 3´eren det er meget god og der sker noget meget trist i den og Ever skal løse det hele:D.

 8. Jeg har lige læst 1’eren og i starten synes jeg den var for meget Twillight agtig, men jo mere jeg læste i bogen, blev den bare bedre og bedre! Den er noget for sig selv og jeg glæder mig allerede til at læse 2’eren! Super god bog!

 9. Jeg er begyndt på 3’eren. Kan VARMT anbefales! Jeg har også læst Twilight og ja, de minder meget om hinanden, men jeg synes De udødelige er 10 gange bedre end Twilight!
  Læs bøgerne og I vil forstå hvad jeg mener 😉

 10. Den er fuldstændig fantastisk! Helt sikkert min yndlings! Twilight-bøgerne har også en fin handling, men der er ligesom et stort hul i bøgerne hvor der bare sker det samme igen og igen og igen… Evermore er fuldstændig fantastisk! Hvis du kunne lide Twilight Sagaen, så skulle du klart læse Evermore! Den er 10000000000 gange bedre! Man kan bare ikke lægge den fra sig! Har læst alle fem, og venter spændt på den sjette! Mit bud: LÆS DEN! 😀

 11. Jeg har læst Evermore! Den er bare fantastisk! Jeg vil råde alle andre til at læse den! Der er lidt Twilight i den men den er overhovedet ikke skrevet på samme måde! I Twilight kan du nærmest regne ud hvad der sker fremud i bogen og her kan der ske alt ! Jeg er virkelig betaget af bogen og jeg læste den på 1 ½ uge fordi jeg blev så betaget af bogen og kunne ikke lade vær med at læse i den! Det skal lige siges at Evermore er mer spændene en Twilight (efter min mening)
  MIT BUD: TAG DIG SAMMEN OG LÆS HELE SERIEN!!!

 12. Er igang med nr. 3 ELSKER den!
  Jeg vil anbefale (Staves) den til alle dem der kan lide: Twilight, Dæmonernes hvisken..O.v.s….
  Jeg giver den: *****

 13. Jeg har læst den første bog og en lille smule af den næste, men den fangede mig ganske enkelt ikke.
  Den gav mig ikke lyst til at læse den færdig og man kunne næsten mærke, at forfatteren ikke har fundet på det hele selv – meget er inspiration fra andre ‘mørk romantik’-bøger, endda så meget at den er uinterressant.

 14. Jeg har læst de første 3 bøger i serien, og jeg elsker dem, og det eneste jeg venter på er at jeg får råd til den næste, da ingen biblioteker jeg a´har været på har den 🙁 den har lidt Twilight over sig, men er overhovedet ikke det samme!! den er spændene og fanger en hurtigt, jeg læste den første bog på 4 dage, da jeg ikke kunne lægge den fra mig. og man kan ikke forudse hvad der sker, jeg havde flere bud på hvad der ville ske men ingen af de ting jeg forventet skete 🙂 kan kun anbefale den 😀 !!