- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Alyson Noël: Evermore

Starten på en serie om at miste og finde kærlighed. Udødelig kærlighed.

Den 16-årige Ever mister hele sin nærmeste familie ved et tragisk trafikuheld og må herefter flytte ind hos sin karrieretante i solrige Californien.

Ulykken har efterladt Ever med sorg og savn, men som en sær bonus har hun også pludselig fået psykiske kræfter og kan f.eks. læse andres tanker. Det viser sig at være ret belastende, og hun forsøger at lukke af for omverdenen med hættetrøjer og høj musik i ørerne. Således, som skolens freak, forsøger hun at komme igennem dagene, der også bliver krydret af besøg fra lillesøsterspøgelset Riley.

Ever ser andre menneskers auraer og altså deres sindsstemninger. Man skulle tro, at der var mange fordele ved at være begavet med clairvoyante kræfter, men Ever sætter slet ikke pris på det eller ser mulighederne.
Hun har 2 gode venner, hvilket strengt taget er vel ret godt skuldret for en freak, og da Damen, den mystiske totalt hotte nye dreng på skolen, begynder at blinke frækt til hende og trylle røde tulipaner frem i tide og utide, begynder der at ske ting.
Damen er pænt meget berejst, belæst og kulturel af en 17-årig at være. Ever kan ikke læse hans tanker, men det er, som om han derimod kan læse hendes.

Evermore er en spændende, tempofyldt og nutidig fortælling om venskab og udødelig kærlighed. Jeg fandt personligt første halvdel af bogen den mest interessante, idet at efterhånden som romantikken rykkede nærmere, klistrede siderne sammen for mig.

De seneste års gispende og dirrende interesse for henholdvis bogen Twilight og filmatiseringen af den har fastslået, at romaner om udødelighed og kærlighed er sexede og et klart hit hos piger fra 11 år og langt op. Evermore er dømt til at blive sammenlignet med Twilight, og så kan jeg ligeså godt også gøre det

Serien om De udødelige er knapt så klistret og forudsigelig som Twilight og er i øvrigt bedre skrevet og har mere bid. Men for at holde gejsten oppe til sidste side er det nødvendigt at være udstyret med et stærkt pulserende romantisk hjerte.

På mange måder er Evermore en klassisk begyndelse til et længere eventyr: adskillge personer bliver præsenteret, og der bliver lagt mange spor ud, men der bliver ikke gået så meget i dybden med interessante detaljer, som nu f.eks. Damens mystiske livshistorie eller det limbo, som Riley er fanget i.

Indtil videre er dejen altså æltet med spøgelser, reinkarnation, udødelighed, hævn, kærlighed og intriger. Min fornemmelse er, at serien letter med næste bind, som heldigvis udkommer på dansk allerede  i juni 2010.

Twilight har fået piger verden over til at sukke efter skinnende vampyrer.

Før Stephenie Meyer skrev bøgerne om Bella og Edward, sukkede andre piger efter andre vampyrbøger som f.eks. Anne Rices vampyrkrønike og L.J. Smiths Vampire Diaries, hvor Stephenie Meyer tydeligvis har sin inspiration fra.

Forlaget Alvilda, som udgiver serien De udødelige, er et helt nyt og friskt forlag. Evermore er allerede en international bestseller, og jeg er ikke i tvivl om, at serien også finder mange danske læsere!

Alyson Noël: Evermore (De udødelige; 1) Oversat af John Lysmand. Alvilda, 2010.- 347 sider