Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Vibeke Martinsen: Drageprøven

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Pernille H. Jensen, Vibeke MartinsenUdskriv anmeldelsen • 19. januar, 2010

Zoom Ind Fantasy – nu med drager

Eva har altid drømt om at blive dragetæmmer. Men det vil hendes forældre ikke høre tale om. Det er alt for farligt. Derfor må Eva se til fra sidelinien, da veninden Maya går op til den sidste optagelsesprøve på Drageskolen.

Men det går helt galt. Maya bliver ramt af dragens hale. Det er alvorligt. Måske vågner Maya ikke igen.

Eva gemmer sig i stalden. Hun må tænke. Der snubler hun over et drageæg. Uden at tænke over det gemmer hun det i sin taske og løber ud i skoven. Nu tager tingene fart, og Eva bliver for alvor viklet ind i skolens optagelsesritual. Men kan hun tage Mayas plads?

Alt, hvad man skal, er at taget et skæl fra en drage. Og hvis det bliver farligt, så står dragetæmmerne er jo parat. Eva, er du klar over, hvor mange ulykker dragetæmmere kommer ud for? Min fars stemme! Ja, jeg ved det. Men det betyder ikke noget. Jeg vil stadig være dragetæmmer. Men mine chancer er lige så små som for at vinde i lotto. Eller få lov til at drikke te med en af dragerne.

Drageprøven er spændende fra første side af. Farlige drager og modige piger er en god cocktail. Bogen bliver kaldt fantasy, men det eneste fantasy-agtige i denne bog er dragerne. Det kunne lige så godt have været heste eller løver. Men nu er det drager, og det giver ekstra spænding.

Selvom man normalt ikke er til fantasy, kan man sagtens læse denne bog.

Drageprøven er Vibeke Martinsen debutbog. Den er 1. bind i serien Dragernes beskytter. Der er planlagt fire bøger i serien.

De farverige illustrationer er af Pernille H. Jensen.

Vibeke Martinsen: Drageprøven (Dragernes beskytter; 1) Illustrationer af Pernille H. Jensen. Forlaget Forum, 2009.- 88 sider. 199,95 kr.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] fortsætter, hvor Drageprøven sluttede. Jeg syntes faktisk, at denne bog er bedre. Forfatteren er nu helt inde i universet, og […]