Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Trudi Canavan: Sonea

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Trudi CanavanUdskriv anmeldelsen • 10. februar, 2009

soneaSonea er en helt almindelig pige fra slummen lige indtil den dag, hun ved et tilfælde opdager, at hun har store, magiske evner…

Det er på dagen for den årlige uddrivelse, at Soneas liv ændres for altid. Efter kongens befaling skal byen hver vinter renses for tiggere, hjemløse og andet fattigfolk, der rettelig hører til i slumkvarteret. For at holde oprørerne nede får kongens vægtere hjælp af de adelige troldmænd, der besidder magiske kræfter, som de udstødte er helt magtesløses overfor.

Soneas familie, der endelig har fået tilkæmpet sig et hjem inden for de trygge bymure, bliver også jaget ud og mister alt det, som de har slidt for. Af bare had og frustration kaster Sonea en sten mod en af de forhadte troldmænd, og til sin – og absolut også troldmandens – store forbløffelse gennembryder stenen hans magiske skjold og slår ham til jorden. Herefter bryder kaos løs. Pludselig er Sonea konstant på flugt fra troldmændene, der med alle midler forsøger at få fat i hende, for magi blandt pøblen er bestemt ikke velset. Sonea er skræmt fra vid og sans og fuldstændig overbevist om, at troldmændene er ude på at slå hende ihjel.

Da troldmændene sætter en dusør på hendes hoved, må hun indgå en pagt med slumkvarterets mest magtfulde gruppe: tyvene, som indvilliger i at skjule hende i deres omfattende system af underjordiske labyrinter. Men hvad er prisen for denne beskyttelse?

Den intense jagt på Sonea er klart det bærende element i bogen, men det høje tempo sker ikke på bekostning af personbeskrivelserne. Man følger skiftevis Sonea og troldmændene – især en sympatisk troldmand ved navn Rothen, der leder eftersøgningen – og på den måde får man sagen belyst fra begge sider. Hvad Sonea ikke ved er, at hun udgør en uhyre stor, potentiel fare for sig selv og sine omgivelser, hvis hun ikke får ordentlig oplæring i at bruge og kontrollere sine magiske kræfter.

Det er længe siden, jeg har været så opslugt af en bog. Den er utroligt velskrevet, spændende og medrivende lige fra første side. Forfatteren er god til at bygge de forskellige sociale lag og de holdninger og tilstande, der både findes i slummen og hos troldmændene, op for læseren på en interessant og levende måde. Man er fuldt ude til stede i byen, og man følger intenst troldmændenes desperate søgen efter Sonea, som fører én ned i mørke, labyrintiske gange fyldt med hemmelige døre og faldlemme.

Bogen er første bind i serien De sorte troldmænd, og den lægger op til næste bind på en sådan måde, at man bare MÅ have fat i fortsættelsen. Så jeg vil skynde mig ned på biblioteket og låne toeren, og det kan kun gå for langsomt.

Du kan læse starten på SoneaTellerup.dk.

Trudi Canavan: Sonea (De sorte troldmænd ; 1). Oversat af Bjarne Skovlund. Forside: Christian Guldager. Tellerup, 2007, 191 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

6 kommentarer »

 1. det er verdens bedste serie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Enig! Det er en super serie. Jeg læser ellers ikke meget fantasy, men denne serie er bare så god og spændende! Og den flotte anmeldelse rammer bogens stemning virkelig godt!

 3. Den styre for vildt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg har læst rigtig mange gode fantasy serier, men den her er bare den bedste!!!!!!!!!!!!!…….:P
  Elsker den :*

 4. Har lige læst serien færdig… Er helt vild med den;)

 5. Sidder og læser “the Novice” nu (er i book2)

  jeg er fantasy maniac og har været utroligt meget igennem, fra Tolkien og CS Lewis over Margaret Weis og Larry Elmore til Robert Jorden og George RR Martins bøger.

  Alt er blevet spist og samlignet med hinanden – hvad var fedt her og der. Jeg må indrømme at det er længe siden en serie har fanget mig så meget som “The Black Magician Trilogy” har gjort. Serien er for så vidt ikke speciel – der er lavet mange lignende men af en eller anden årsag er Trudi Canavan bare god til at formulere sig. Man kan nemt visualisere verdenen i hovedet (dog uden så detaljeret beskrivelser som Tolkien jo går amok med) – Læsningen er ikke tung men glæder sig blot til næste side.

  Action Pack nej ikke direkte men handlingsmæssigt sker der en masse. Så er man til beskrivende bøger frem for mere D&D lignende hackNslash bøger kan jeg KUN anbefale “the black magician trilogy”.

  Om jeg griber fat i “Age of the Five” er ikke sikkert endnu men mon ikke

 6. verdens bedste serie!!!!!!!!!!!!!!!!! min favorit *___________________________________________*