Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tony DiTerlizzi og Holly Black: Et kæmpeproblem

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Holly Black, Tony DeTerlizziUdskriv anmeldelsen • 25. april, 2009

kaempeproblemForestil dig, at alle de bakker, du ser i landskabet, egentlig er kæmper, som sover… og de venter bare på, at du vækker dem…

Klatøje-Jack, som er en berømt kæmpebekæmper, underviser Laurie og Nick i kæmpers liv og færden og ikke mindst i, hvordan man dræber dem. Nick vil egentlig hellere have det sjovt i sin sommerferie – foran et spilkonsol, men Laurie trækker ham igen med på eventyr.
Undervejs på jagten efter kæmper overværer de en territorialkamp mellem to af slagsen og finder ud af, at det er meget farlige og destruktive væsner. Det vil blive en svær opgave at slå dem ihjel.
Laurie og Nick allierer sig derfor med havfruerne, som kræver at få en gave, en sælsom fisk, for at hjælpe børnene af med kæmpeproblemet. Havfruerne vil synge, så kæmperne drages ud i havet og da de jo er lavet af jord, vil de dermed forsvinde.
Men er det så enkelt: Kan man bare lave om på naturens orden uden at risikere, at noget værre sker?

I Et kæmpeproblem befinder vi os igen i Spiderwick-universet, hvor alle, der har Synet, kan se den forunderlige verden. Et kæmpeproblem er den anden bog i den anden serie om Spiderwick, og den introducerer nogle nye væsner fra Arthur Spiderwicks Felthåndbog til den fantastiske verden der omgiver os.
Denne gang er det blandt andet kæmper, som bruger det meste af deres tid på at sove. De sover faktisk så længe, at der vokser en hel skov op på ryggen af dem. De kan være voldsomme, når de blive vrede, og det kan resultere i bl.a. skovbrande, hvilket netop er, hvad børnene i denne bog oplever.
Sidste bog i denne anden del af serien kommer først til næste år, og man kan håbe, at forfatterne selv synes, at nu er det slut. Serien har været spændende, men her i anden omgang har den ikke levet op til mine forventninger. Den er forudsigelig og kedelig – nu kan der da ikke koges mere suppe på det ben!

Læs mere om Spiderwick-universet på www.spiderwick.com

Tony DiTerlizzi og Holly Black: Et kæmpeproblem (Andre Spiderwick fortællinger, bog 2) ; på dansk ved Erik Egholm. – [Kbh.] : Gyldendal. – 2009. – 162 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.