Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tine Bryld: Liv & Alexander

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Tine BryldUdskriv anmeldelsen • 17. december, 2007

Tine Bryld: Liv og AlexanderTuren fra pige til kvinde er fydt med forhindringer, som Liv skal overvinde.

Forældrene er nogle idioter. Så vil de skilles, og så vil de alligevel ikke. For Kaj truer med at beholde Liv. Else har ikke råd til at bo i huset alene. Forældrene endten skændtesl eller også snakker de slet ikke sammen. Liv føler sig fanget i midten.
Samtidigt med sker der ting og sager med hendes krop. Det er bare for pinligt at bede sin mor om at købe bind.
Livs bedste veninde Dorte har en lækker krop. Liv ville ønske hendes bryster voksede noget mere. Hun er så flad og grim.
Men så står Alexander der på stranden, og siger hun er smuk. Det er ham, der er smuk. BZ´eren fra København. Han tager vejret fra Liv. Hun forelsker sig i ham. Det hele går så stærkt. Han tager hende på brysterne. Det er lækkert.
Liv besøger Alexander i København, og bliver på en gang tiltrukket og frastødt af BZ-miljøet. De er flinke nok. De andre. Men så kommer politiet. Det er uhyggeligt.
Forholdet til Alexander går op og ned. De vil for lidt af det samme og for meget hver for sig.
Men Liv elsker Alexander. Det er den store kærlighed. Den første kærlighed.

Liv og Alexander er i virkeligheden tre bøger i en: Pige Liv, Befri dit Liv og Liv og Alexan-der. De udkom første gang i starten af 80´erne.
Men det gør ikke historien om Liv uaktuel. Tvært i mod. Tine Bryld skriver om hverdagting, der aldrig bliver uaktuelle for teenagepigen: Kroppens forvandling, forelskelse, dumme forældre, venner og skole. Alle vigtige ting i en vigtig alder.
Bryld er ikke bange for at skrive om emner som onani, menstration i underbukserne og sex.
Og historierne fra BZ´miljøet får en til at tænke på Ungdomshuset og dets brugere.
Selvom bogen er over 20 år gammel, er den lige så aktuel i dag, som ved første udgivelse. Alle piger vil kunne kende sig selv i Liv.

Tine Bryld: Liv og Alexander. Gyldendal, 6. udgave 2007

Tine Bryld er kendt fra P3 programmet “Tværs”. Hun har også skrevet flere andre ungdomsbøger. Blandt andet “Hvid som sne”, “Talkshow” og “Ikke en engel”
Besøg hendes hjemmeside

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

10 kommentarer »

 1. jeg sys bogen er mega god,, jeg har selv nogle problemer for tiden såå jeg ka godt li at læse sån nogle bøger..jeger selv 13 og er den ælste af børne i min familie.. jeg er begyndt at læse meget ungdoms bøger siden mine foældre er begyndt at råbe af hinanden om aften når de tor jeg er gået i seng..det beroliger mig lidt 🙂

 2. Hej Rebecca
  Det er godt at kunne forsvinde lidt væk fra virkeligheden og ind i bøgernes verden 🙂

  Har du læst bøgerne om Tilde? Den første hedder Englekraft.

 3. Jeg sys bogen er skide god.. ;D
  Det er jo sådan en rigtig ungdomsbog alle tøzer vil elske at læse (:

  – Jeg kan i hvert fald godt anbefale den til alle unge tøzer og os drenge 😛

 4. Jeg synes personligt den er MEGA god.
  Jeg kan genfinde mig selv i den mange steder.
  det er virkelig en rigtig tøse bog som alle teenager piger vil kunne lide. helt bestemt. :D:D

 5. I love Tine Bryld!
  Liv og Alexander er den totalt bedste bog, jeg nogen sinde har læst!
  En rift i huden og Nora er også rigtig gode, skulle jeg lige hilse at sige:)

 6. Jeg syntes det er en totalt fed tøse-bog, og med en masse problemer man kan genkende fra daglidagen, f.eks. det med menstruation 🙂 alle der ik har læst bogen
  LÆS DEN!!!!

 7. Jeg har lige fået den som gave. Jeg glæder mig til at læse den. Jeg har også læst Mit lorte liv en kærligheds historie. Ved i om der er flere som minder om den???

 8. Bogen er super god. Den er skrevet rigtig godt og man lever sig ligesom ind i den.
  Der er også mange ting som man selv tumler rundt med i dagligdagen og forældrene som ingenting forstår. Dem som ikke har læst den skulle tage og læse den. Super bog :D!

 9. Bogen er helt vildt god. 10 ud af 10 stjerner. Jeg er en pige på 15, der har læst lidt af hvert – hvis nogle kender Louise-trilogien, minder den lidt om det. Denne bog, er den bedste bog jeg har læst – udøver Twilight-serien. Det er 3 bøger i éen, hvor vi følger en pige gennem let og svært, og selvfølgelig den altoverskyggende kærlighed, især på den fysiske, men en del også som (den svære) psykiske.
  Alle piger burde læse denne, og man går glip af enormt meget, hvis man ikke gør.

 10. Jeg er personligt helt forelsket i Alexander! Jeg kan ikke få nok af den knægt, helt enkelt, jeg elsker ham. Det er fjerde gang jeg læser bogen igennem og jeg får stadig det samme sug i maven når jeg læser om de to. Jeg ville ønske Tine Bryld stadig levede, det gik i hjertet da jeg fik af vide at hun døde tidligere på året. Ville gerne have skrevet til hende, rost hende, og tit forestiller jeg mig at jeg vil blive filminstruktør og skabe historien om Liv og Alexander på lærredet. Men hvilken dreng kan dog måle sig med den fyr? Jeg vil helt sikkert anbefale enhver ung tøs at læse den bog. Historien er så fangende.