Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Tim Bowler: På flugt & Nettet strammes

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Tim BowlerUdskriv anmeldelsen • 6. februar, 2010

Hvordan overlever man når kræfterne svigter og ens hensynsløse modstandere har uanede ressourcer til rådighed?

Blade blev i slutningen af Jaget såret og nu vågner han op på hospitalet. Men han får ikke meget tid til at komme sig. Snart indhentes han af sin mørke og mystiske fortid og må igen tage flugten. Svækket og såret flygter han ud i byen. Men det er svært at være foran sine fjender, når man også må kæmpe med sygdom.

Heldigvis for Blade kommer hjælpen fra den mest uventede kant. Men hvor længe kan han flygte og hvor mange vover han at lukke ind i sit farlige liv?

Blade-serien er en mørk, dyster og hemmelighedsfuld serie. Hovedpersonen er på en gang usædvanlig hård og samtidigt så sårbar at det gør ondt i hjertet. Man lider med ham og ønsker så minderligt, at han kan få gjort op med sin grusomme fortid. En fortid der tydeligvis har efterladt store ar på både sjæl og krop. Det er ar som Blade for alt i verden vil skjule, men af og til slipper små brudstykker af hans fortid igennem og det er ikke for sarte sjæle.

I Blades fortid var der ingen barmhjertelighed og det har gjordt ham til en ensom ulv, som primært tænker i overlevelse. Men den hårde facade krakelerer, når han igen og igen (omend modvilliget) sætter livet på spil for at redde andre.

Blades komplekse og sammensatte personlighed gør at historien bliver andet og mere end bare action. Hans skæbne bliver nærværende og vedkommende. Man ønsker ham muligheden for at komme i sikkerhed, men som sagerne står nu ser det sort ud.

Blades eneste våben mod overmagten, som truer med at udslætte ham, er lige dele af listighed og desperation. Men hans fjender kommer tættere og tætter på og spørgsmålet er ikke længere om de fanger ham, men snarre hvornår!

Som i de sidste bøger er tempoet hæsblæsende og man kæmper for at følge med når Blade igen og igen undslipper sine forfølgere. Forfatteren Tim Bowler fortsætter sin ret specielle skrivestil, hvor alt holdes i nutid. Så man oplever fortælligen sammen med Blade. Bowler lader også Blade tale direkte til læseren. Det betyder at man nærmest føler, at  man er med på Blades desperate flugt og det giver faktisk lidt dårlig samvittighed. For Blade er tydeligvis helst fri for ens selskab. Stilen fungerer godt og gør serien til en fantastisk flot blanding af hård action og rå socialrealisme. Den viser med ubarmhjertelig klarhed samfundets underside, hvor der ikke findes vindere og overlevelse er en hård kamp som ingen slipper uskadte fra.

Jeg glæder mig til at læse fortsættelsen om Blade, men må også indrømme, at jeg også frygter det lidt. Det kan nemlig ikke blive andet end en hjerteknusende omgang og måske er jeg ikke helt parat til det mørke, som Blade må leve med.

Tim Bowler: På flugt & Nettet strammes (Blade bd. 3 & 4). Høst, 2009

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] Anmeldelser/omtale: Boggnasker.dk Fortællingen.dk […]

  2. Tak for tippet. Du kan også finde masser af fede bøger på http://www.pallesgavebod.dk/
    Tjek også temaerne ud og find en cool stuf til mobilen.