Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Stephenie Meyer & Young Kim: Twilight. The graphic novel, 1.del

Emner: , , , , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Stephenie Meyer, Young KimUdskriv anmeldelsen • 5. juli, 2010

Twilight – nu med tegninger.

Du har helt sikkert hørt om Twilight. Læst bøgerne, set filmene. Sukket over Edward eller rødmet ved tanken om Jacob. Har du ikke?

Jeg har. Det indrømmer jeg gerne. For det er en god kærlighedshistorie, der har alt, hvad sådan en skal have.

Den nyeste tilføjelse til  Twilight universet er denne graphic novel, som er en lidt finere betegnelse for tegneserie. Koreaneren Young Kim har illustreret historien om pigen Bella.

Historien er som vi kender den. Bellas møde med Edward. Hendes frustrationer over, at han virker uinteresseret, ja nærmest hader hende, er smukt illustreret med billeder, der beskriver hendes følelser og handlingen. Vi ved jo godt at Edward ikke hader hende. Tvært i mod. Langsomt nærmer de to sig hinanden.

Men Edward er ikke som andre. Bella leger lidt med teorien om, at han er en superhelt. For hvordan kunne han ellers redde hende fra at blive kørt ned på skolens parkeringsplads? Og så er der noget med hans øjne. De skifter farve.

Vennen Jacob fortæller hende om vampyrer og efter en tur på google, dropper hun superhelteteorien. Da Edward endelig indrømmer, at han er vampyr, bliver hun mere lettet end bange.

Det er begyndelsen på den kærlighedshistorier, der fortryller unge som gamle.

Young Kims illustrationer er flotte. De er holdt i en blanding af sort-hvid og enkelte farvetoninger. Her er masser at se på. Bogen følger handlingen fra romanen. De detaljer teksten ikke kan give i denne udgave er tegnet. Så man mangler ingenting. Gennemført! Young Kim er tydeligvis en fan af serien.

Er du allerede Twilight-fan, er det her guf! Har du haft lyst til at læse Twilight, men kan ikke overskue den tykke bog, er den her udgave et godt sted at starte.

Læs et interview med den koreanske illustrator om arbejdet med Twilight

Stephenie Meyer & Young Kim:  Twilight. Graphic novel 1. del. Oversat af Niels Søndergaard. Carlsen, 2010. -224 sider. 149,95 kr.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Jeg synes at Twilight er en fortryllende roman – Den egner sig til alle fra tolv år! Den er så skarp – Man kan ikke ligge bogen fra sig – EN STOR TOMMEL OP TIL BÅDE STEPHENIE MEYER OG TIL ANMELDEREN!