Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Stephenie Meyer: Vandrende sjæle

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Stephenie MeyerUdskriv anmeldelsen • 12. november, 2009

vandrendesjaeleRomantisk og underholdende science fiction-roman af forfatteren bag kæmpesuccesen Twilight.

Jorden er blevet overtaget af fremmede væsner, Sjæle. De er en konfliktsky, fredelig art, men alligevel farlige for mennesker, for Sjælene besætter folks kroppe og overtager deres sind. Menneskeheden er næsten udryddet, og de få, der stadig kæmper for deres eksistens, lever skjul og på evig flugt.

Den erfarne sjæl Vandrer bliver indsat i pigen Melanies krop. Melanie viser sig at være stærk, og hun kæmper imod, da Vandrer vil overtage hendes sind. Hun fylder Vandreren med erindringen og minder om sit liv og især om broren Jamie og kæresten Jared. Minderne presser sig på og påvirker Vandreren, som langsomt får sympati for Melanie og også kommer til at længes efter Jamie og Jared. I Melanies krop tager hun af sted for at lede efter dem i ørkenen, hvor de har søgt tilflugt.

I ørkenen bliver Melanie/Vandrer taget til fange af mennesker, som i en blanding af had, frygt og nysgerrighed truer hende på livet, men som samtidig også viser hende de menneskelige sider på godt og ondt.

Personligt plejer jeg ikke at læse science fiction, så det var med en vis portion skepsis, jeg gik i gang med Vandrende sjæle. Men det tog mig kun et par kapitler at vænne mig til (og acceptere) orme indsat i nakken og en hovedperson, hvis indre er delt i to. Jeg blev hurtigt grebet af historien, som er velskrevet og spændende. De overnaturlige elementer glider nemt og naturligt ind i historien, hvor det – som i forfatterens Twilightserie – er følelserne, der dominerer.

Vandrende sjæle er nemlig en kærlighedshistorie – en kærlighedshistorie med to kroppe og tre sjæle, men den berører også andre temaer som venskab, tolerance og menneskelighed.

Twilightseriens unge tilhængere vil ikke blive skuffet over Vandrende sjæle, men romanen vil også tiltale ældre læsere.

Stephanie Meyer har solgt rettighederne til filmatisering af Vandrende sjæle.

Stephenie Meyer: Vandrende sjæle. Oversat af Martin Aitken. Lindhardt og Ringhoft, 2009, 765 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

9 kommentarer »

 1. Jeg elsker den alle der ikke har læset den gør det tro mig. Vis i elsker twilightserien vil også elsk den!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Det tog noget tid at blive fanget af den, men da jeg blev det, var den rigtig god og spændende. Dog ikke så spændende at jeg ikke kunne ligge den fra mig.
  Den er dog aaaaalt for lang. Der bliver ved med at komme nye konflikter når man lige tror at nu ender det lykkeligt. Det er meget udmattende i sidste ende.

 3. enig med emma.. den tog mig sin tid at læse da jeg ikke blev fanget i starten, men jeg er ret stædig og vil ikke lægge bogen fra mig før jeg var færdig. men dog alligevel tog den sin tid.. jeg vil ikke sige jeg er skuffet over den forholdt til twilight serien, de var bare bedre. men jeg har et eller andet når jeg har afsluttet hende bøger, kommer jeg til at savne personerne i dem, det er lidt weird, i know. men personlighederne i hendes bøger er bare helt fantastisk.

 4. Er enig med at det tog lidt tid at blive fanget af den. Men så blev jeg altså også afhænig af den.
  Den var da ikke så lang, næsten ligeså meget som Twilight Breaking Dawn. Det tog mig da kun mere eller mindre 3 dage at læse den.
  Men det der irreterede mig mest var at hun gav slip på Melanies krop. Ikke fordi jeg ikke vil have at Melanie får sit gamle liv tilbage, men kan bare ikke lide ‘Blommes’ krop. Den passer bare ikke rigtigt til ‘Wanda’ (Vandre), fordi for mig virker hun rigtig stærk, hurtig og så…. voksen. ‘Wanda’ virker bare så svag i ‘Blommes’ krop, fordi alle skal hjælpe hende. Også er hun også så ung i ‘Blommes’ krop. Og det er lidt klamt når Ian er stor og stærk.
  Men ellers er den bare fantastisk god! Håber den bliver lavet i en serie.(ville havet sagt film, men så kommer alle detaljerne ikke med)

 5. Helt enig med Wid. Hun skulle have haft en stærk, større og ældre krop. Blomme er alt for piget. Hun skulle have været en stærk voksen pige ligesom Melanie. Hvorfor er alle dem de finder nogle små svaglige olivenbrune mennesker? Healeren, Søgeren Blomme?

  Vil også meget gerne se den på film

 6. Enig med Wid og Cookie. Blomme passer bare ikke til Wanda! Jeg elsker at Wanda passer så godt med Melanies krop, og at de bliver så gode venner til sidst. Men Blomme er bare så lille og svag.
  Udover det er bogen efter min mening fantastisk, og jeg har allerede læst den 3 gange 😀
  Stephenie Meyer kan bare skrive på en måde, der gør en afhængig. Hendes personer virker så ægte, hendes miljøer er så virkelige, jeg mener, jeg VAR nærmest i ørkenen og grotterne sammen med dem da jeg læste.
  Til gengæld har jeg det med den, som med alle andre af Steph´s bøger; Den er for kort! Jeg er enig i at den stopper et godt sted, men den kunne sagtens køre over 100 sider mere, hvor hun blev tilpasset i Blommes krop, eller noget. Det kunne også have været fedt hvis Blomme lige pludselig var begyndt at snakke til Wanda, så hun fik en ny krop (ja, jeg er lidt sur over det med hendes krop!)
  Men jeg kan kun anbefale den, til alle og enhver!

 7. Vil prøve at læse den, den lyder virkelig’virkelig god.:-)

 8. dårlig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. er den bedre end twilight bøgerne? ved ikke rigtig om jeg vil læse den, det skal jo også helst være sådan at man ikke kan tænke på andet end den, når man er begyndt……… men hvis der er flere gode ting end dårlige, giver jeg den et forsøg……