Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Stephenie Meyer: Bree Tanners korte liv efter døden

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Stephenie MeyerUdskriv anmeldelsen • 9. august, 2010

Det er ikke nemt at være en nyfødt vampyr.

Det gælder om at holde sig i live. Ens største fjender er de andre vampyrer i klanen. De er vilde og aggressive. Selvom arme og ben kan sættes på igen, har Bree intet ønske om at miste sine lemmer. Derfor opholder hun sig det meste af tiden bag ved Freaky Fred, som ingen kan holde ud at se på. Her sidder hun og læser. Når hun altså ikke lige er på jagt. Ude for at stille sin brændende tørst.

Bree Tanner er nyfødt vampyr. Skabt af Hende.

Bree er tre måneder gammel, da vi møder hende. Indtil nu har hun ikke stillet spørgsmål ved det ,lederen Riley siger. Hans love, som at de ikke må gå ud efter solopgang. Alle ved jo at vampyrer brænder op i solen. Eller hvad?  Det er også klart, at de skal holde lav profil og kun drikke dem, der ikke vil blive savnet. For ellers kommer menneskene efter dem. Gør de ikke?

Men en nat jager hun sammen med Diego. Og alting ændres. Han er ikke som de andre vampyrer. Han kan faktisk tænke selv. Diego er Rileys højre hånd men alligevel, stoler hun på ham.

Sammen prøver de at finde ud af, hvad Riley er ude på. Hvorfor har han skabt en hær af sultne nyfødte. Hvem er Hun?

Jeg satte tænderne i halsen på hende, mens jeg holdt øje med ham. Hun var endnu bedre end den forrige. Hendes blod var helt rent. Blondinens blod havde haft den bitre eftersmag, som stoffer altid giver – det var jeg så vant til efterhånden,  at jeg knap nok bemærkede det. Det var sjældent, at jeg smagte helt rent blod, fordi jeg fulgte rendestensreglen. Diego så også ud til at indordne sig under  Rileys regler. han måtte have kunnet lugte, hvad han gik glip af.

Bree Tanners korte  liv efter døden er en parallelhistorie til Formørkelse. Vi følger Bree i hendes sidste uge inden den store kamp mod Cullen-klanen. Vi ser alt fra Brees synsvinkel. Føler hendes brændende tørst, er med hende på jagt, mærker hendes forvirring.

Ret interessant at følge en nyfødt. Se tingene fra deres side.

Det er ikke meget man hører om Bella, og Edward er da vist slet ikke nævnt.

Alligevel er det en god ide at have læst Formørkelse først. For så giver det hele meget mere mening.  For det er jo Bella, det hele handler om i sidste ende.

Bogen er på 175 sider. De er hurtigt læst, for man bliver fanget i Brees liv i mørket, hvor duften af blod får de nyfødte til at gå amok.

Er man Twilight-fan er Bree Tanners korte live efter døden et must.

Stephenie Meyer: Bree Tanners korte liv efter døden. Oversat af Vibeke Nielsen. Forlaget Carlsen, 2010. – 175 sider. Kr. 199,-
Originaltitel: The Second Life of Bree Tanner

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

6 kommentarer »

 1. Jeg er selv en meget stor twilight-fan, men jeg er desværre ikke enig i at det er et “must” at skulle læse denne bog…. Jeg har læst hele sagaen, og midnight sun. Men jeg kan desværre ikke se det spændende i det endnu, når alle der har læst Twilight-Sagaen ved hun at Bree dør til sidst? 🙂 Jeg er ked af at sige noget negativt om nogen af Stephenie Meyers bøger, men hvis jeg var Stephenie Meyer havde jeg fx. skrevet Breaking Dawn fra Alices og Jaspers perspektiver også:) Men hvad ved jeg? Måske kommer det på et tidspunkt?:)
  De kærligste hilsner Kathrine

 2. Eh – spoiler alert?

  Hvis nogen nu ikke har læst bøgerne endnu … 🙂

  Michael

 3. Jeg ELSKER den, men jeg er enig i at det ikke er et must 🙂 Dog har jeg læst den 3 gange ;D Men jeg kan så også sige at jeg har læst Tusmørke/Twilight 8 gange, Nymåne/New Moon 9 gange, Formørkelse/Eclipse 10 gange og Daggry/Breaking Dawn 12 gange, så der er et godt stykke vej op 😀

 4. Jeg synes, at det er en helt fantastisk bog! Og hvis man er en ægte Twilight-fan, vil jeg da sige, at denne bog er helt fantastisk, da man kommer HELT tæt på, hvordan det er at være vampyr! Også bare for at finde ud af, hvordan denne hær, af Victoria, er/var! Den giver lidt et andet indblik i tingene!

 5. Det forstår jeg ikke. Holder man af Twilight sagaen, så er det jo netop en MUST 🙂

  The short second life of Bree Tanner er genial!

  Jeg har selv en Twilight hjemmeside, så hvis I mangler nogle nyheder indenfor Twilight universet, så kom og join os endeligt 🙂

  http://twilightdanmark.dk/

 6. God bog.
  Men har man læst/set Eclipse ved man hvad der sker. Jeg har ikke læst bogen færdig men kan jo allerede se hvad der vil ske. Kunne være sjovere at høre mere fra Alice eller nogle af de andre Cullen. Men gad Mega godt at den blev lavet på dvd.