Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Silja Bødker: Mørkets dæmon

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Silja BødkerUdskriv anmeldelsen • 30. oktober, 2009

Mørkets dæmonHeksen Saia er død. Men hendes ondskab skaber stadig problemer.

Heksen Saias død har skabt et hul, som dæmoner kan bruge til at komme ind i den menneskelige verden. Snart spreder mørket sig og alle gribes af had og misundelse. Hvordan skal Raven og Yrd bekæmpe det onde, når selv venner pludselig farer i struben af hinanden?

Efter Saias død tror Raven og Yrd at alt er godt. Men et skræmmende skyggeligende væsen spreder mørke og kulde sig over landet. En mystisk fremmed kommer til Zagor’s borg og snart begynder alle at adlyde hans befaling og samtidig breder ufred og skænderier sig. Den fremmede ønsker at få fingerne i Det gyldne bærer fra Livets kilde og  Raven og Yrd igen kæmpe en desperat kamp for at redde landet.

Mørkets Dæmon er en spændende fortsættelse til Forbandelsen og begynder hvor den slap. Vi følger igen Raven og den tidligere dryade Yrd, som denne gang får en ganske uventet allierede, der viser nye og helt ukendte sider af sin personlighed.

Med Mørkets dæmon viser Silja Bødker hvordan mennesker kan drives mod ondskab af andre menneskers hån og latterliggørelse. Ondskaben opstår sjældent i et vakum og det formår Bødker at gøre lysende klart, helt uden at man føler en fordømmende løftet pegefinger.

Vi har alle ansvar for vores handlinger, men vi formes også af vores opvækst. Med en opvækst som har været tryg og fremmet vores selvfølelse og tilliden til andre, er det så meget nemmere at foretage moralske valg. Har man derimod kun oplevet svigt og hån, så bliver det meget vanskeligere at vælge rigtigt.

Mørkets dæmon viser også med alt tydelighed hvor destruktive følelser som misundelse og jalousi er. De kan få venskaber at at smuldre og ganske suge al anstændighed ud af selv den bedste person

Mørkets dæmon er både spændende og medrivende med fart på fra først til sidst.

Silja Bødker: Mørkets dæmon (Forbandelsen; 2) Sisters forlag, 2009. – 224 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.