Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Silja Bødker: Forbandelsen

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Silja BødkerUdskriv anmeldelsen • 21. februar, 2009

siljabodkerforbandelsenFlot sammenvævet, dansk fantasy

Den onde heks Saia har forbandet herremanden Zagor for at få ham til at søge efter Livets kilde. Hittebarnet Raven og den smukke dryade Yrd
kommer på tværs af hendes planer. Men det er ikke ufarligt, særligt fordi Yde svækkes, jo længere hun er væk fra sit livstræ.

Hittebarnet Raven løber hjemmefra efter et skænderi med sin stedbror. I skoven møder han dryaden Yrd ved livets kilde. For at få ham til at
holde på hemmeligheden om kilden forlader hun sit træ, men det er ikke uden konsekvenser.
Tingene forværres, da de fanges af Zagor’s mænd, og snart kæmper de to børn ikke alene for livet, men også for at beskytte den hellige og livsgivende kilde. De skal dog snart opdage, at kilden kan andet og mere end at give liv og godt helbred.

Forbandelsen er en både spændende og medrivende fantasybog. Silja Bødker spinder (som sædvanligt, havde jeg nær skrevet) en både fascinerende og overraskende fortælling.
Ravne og Yde er interessante personer, man gerne vil vide mere om. Hvem er Raven virkelig, og hvorfor efterlod hans far ham hos den bonde, som opfostrede ham? Hvordan skal Yde klare sig uden sit livstræ? Det er spørgsmål der forfølger en, og man kan ikke andet end at bekymre sig om deres skæbne. Særligt fordi historien konstant fører dem ud i nye og overvældende farer.
De onde virker i starten som endimensionelle karakterer, men så strammer Bødker skruen og giver dem nye og overraskende facetter. Det gør historien meget mere fængslende og troværdig.

Bogen er en godt spundet historie. De mange spring mellem personerne er en balancekunst, som Silja Bødker mestrer til fuldkommenhed. De mange indblik i både helte og skurke gør personerne mere nærværende og langt mere vedkommende.

Alt i alt er Forbandelsen en glimrende fantasybog, der nænsomt fletter kendte myter og nye elementer sammen. Nye fantasylæsere kan sagtens begynde her, men også dedikerede fans af genren kan nyde bogen.

Silja Bødker: Forbandelsen. Sisters, 2008, 236 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] Dæmon er en spændende fortsættelse til Forbandelsen og begynder hvor den slap. Vi følger igen Raven og den tidligere dryade Yrd, som denne gang får […]