Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sarah Prineas: Fortabt

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Sarah PrineasUdskriv anmeldelsen • 9. marts, 2010

Troldmandenslærlingen Conn har endnu engang rodet sig ud i noget farligt:  ulovligt pyroteknik! Men hvis han vil gøre noget mod de mystiske angreb i Wellmet er han nødt til at kontakte magien, og det før endnu flere uskyldige myrdes af de skræmmende Skygger.

Conn står i en meget ubehagelig situation lige for tiden. Han har mistet sin locus magicalicus og har intet held haft med at finde en ny, hvilket betyder, at han officielt ikke er troldmandslærling længere. Og selvom Nevery giver ham privatundervisning, har Conn stadig et ubehageligt hul i maven, nu hvor han ikke kan kommunikere med magien. Samtidig går der rygter om, at mystiske mænd lusker rundt om natten i Solopgangskvarteret og angriber folk på åben gade, noget der aldrig er set før i Wellmets historie. Der er kort sagt brug for at nogen tager affære, og Conn ser ingen anden udvej end at tage chancen og lave eksperimenter med pyroteknik, der ellers er både meget farligt og meget ulovligt – så ulovligt, at han kan risikere at blive landsforvist, hvis han bliver opdaget. Men han er nødt til at kontakte magien, nu da den tydeligvis har noget meget, meget vigtigt den vil fortælle ham. Og siden der ikke er andre, der vil lytte må Conn tage sagen i egne hænder, uanset konsekvenserne, der ellers viser sig at være langt større, end han nogensinde kunne have forudset…

Fortabt er først og fremmest en rigtig god fortsættelse til den første bog i serien om Den magiske tyv. Der er godt med spænding og medrivende stemning, og plottet er forståeligt og sammenhængende så man trygt kan læne sig tilbage og nyde historien.

Personerne er virkelig godt beskrevet, især Conn føler man efterhånden at man kender endnu bedre end i den første bog, og både han og de andre personer udvikler sig på en god og overbevisende måde igennem hele forløbet.

Fortabt har et godt flow og en god fordeling mellem rolige passager og steder med mere fart over feltet, og man bliver helt sikkert underholdet hele vejen igennem, uanset om man er pige eller dreng. Det er egentlig bare en lige-ud-af-landevejen-historie uden de dybere lag, men Sarah Prineas har også helt tydeligt styr på hvordan man gør den slags både underholdende og medrivende.

Sproget er okay, hverken alt for højtragende eller kluntet og passer meget godt til Conns personlighed, da det jo er ham, der oftest fortæller historien.

Forsættelse til Den magiske tyv  kan derfor sagtens kan måle sig med 1’eren og kan i øvrigt også læses for sig, hvis man ikke føler for at gå i gang med den første.

Så alt i alt er Fortabt en rigtig god fantasybog, der har både spænding, et godt plot, faretruende forhindringer og ”rigtige” personer, så den kan helt sikker kan underholde enhver med bare en smule hang til fantasy.

Sarah Prineas: Fortabt (Den magiske tyv; 2) Oversat af Birgit Schlifer. Illustreret af  Antonio Javier Caparo. Borgen, 2010.-405 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.