Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sarah Prineas: Den magiske tyv

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Sarah PrineasUdskriv anmeldelsen • 24. februar, 2009

denmagisketyvFølg med i den Oliver Twist lignende fantasy-fortælling, når den unge tyv Conn stjæler troldmanden Neverys dyrebare locus magicalicus og dermed gør sig selv til troldmandens lærling.

Unge Connwaer er født med rappe fingre og listetæer. Han kan stjæle så godt som hvad som helst fra hvem som helst og har indtil nu formået at undgå at blive fanget af Underherrens vagter. Men en aften stjæler han troldmanden Neverys locus magicalicus og slipper kun med nød og næppe fra det. Troldmanden tager Conn til sig som sin tjener, mens tyven er overbevist om, at han nu skal være troldmandens lærling. Men før dette kan ske, må Conn gøre sig fortjent til det på flere måder og først og fremmest have fundet sin egen locus magicalicus.
Det bliver et spændende kapløb med tiden, når Conn og Nevery sammen må redde byen Wellmet fra det, der kunne blive en af de største katastrofer i byens historie.

Den magiske tyv er en spændende fantasy-fortælling, fortalt skiftevis fra Conns og Neverys synsvinkel. Der er masser af spænding og fart over feltet, og flere steder sidder man med tilbageholdt åndedræt og krydser fingre for, at det går dem godt.
Personerne er virkelig godt beskrevet, især hovedpersonerne udvikler sig på en god og naturlig måde, så man kan identificere sig rigtig godt med dem og bedre forstå deres handlinger, så der er så godt som ingen fejl mht. til personerne og deres opførsel.

Sproget er nogenlunde, mange steder er der rigtig gode beskrivelser af omgivelserne, men på et niveau, så selv helt unge børn kan følge med, og der er ingen fare for, at man farer vild i en masse snørklede formuleringer.

Derfor vil den sikkert være helt perfekt som oplæsning for 8-9-årige, for der er masser af god spænding og ikke for mange kedelige passager, så underholdning er der helt klart masser af.

En lidt skæg detalje i bogen er en ekstra opgave mht. runerne omtalt i historien, som forfatteren har lagt ind til læseren. Så hvis man har lyst, kan man give sig i kast med at tyde små hemmelige budskaber fra Conn, som supplement til den mere seriøse historie.

Så hvis du leder efter en spændende fantasybog med fart over feltet og absolut ingen romantik, er Den magiske tyv måske noget for dig.

Sarah Prineas: Den magiske tyv (Den magiske tyv ; 1). Oversat af Birgit Schlifer. Illustrationer: Antonio Javier Caparo. Borgen, 2008, 478 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] er først og fremmest en rigtig god fortsættelse til den første bog i serien om Den magiske tyv. Der er godt med spænding og medrivende stemning, og plottet er forståeligt og […]