Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Sarah Mlynowski: Magi og meloner

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Sarah MlynowskiUdskriv anmeldelsen • 4. oktober, 2007

Sarah Mlynowski: Magi og melonerTænk, at opdage at din lillesøster har magiske evner…

Rachel bor sammen med sin fraskilte mor og sin lillesøster Miri i New York. Hun er 14 år og går op i alle de ting som piger på hendes alder nu går op i – drenge, veninder, udseende, potentielle kærester og tøj. Rachels far er flyttet sammen med sin nye kæreste og har for nylig proklameret at de skal giftes. Rachel og Miri hader deres nye stedmor og ønsker mere end noget andet at det forestående bryllup på mirakuløs vis kunne blive aflyst. Til begge pigers overraskelse, fortæller deres mor dem en dag, at hun faktisk er en heks med magiske evner og at Miri som den eneste har arvet disse evner. Rachel fatter straks en chance for at sørge for visse forbedringer i sit liv og forsøger trods strenge forbud fra moren, at overtale sin lillesøster til at udøve magi. Ifølge moren er Miri kun et barn og dermed slet ikke klar til at udfordre sine magiske evner og ikke klar til at forstå konsekvenserne ved brug af magi.

Rachel har dog en udmærket evne til at overtale sin lillesøster og hun opnår da også et par personlige forbedringer. Hun bliver f.eks. udstyret med at fantastisk danse-gen og får en rolle i skolens modshow og bliver pludselig en del af den populære elite blandt skolens drenge og piger. En creme til at opnår bumsefri smuk hud bliver bl.a. også tryllet frem.

På hjemmefronten går Miri og Rachel sammen ind i kampen om at få deres far til at opgive det forestående bryllup med stedmoden Jennifer. Det kommer der rigtig mange sjove episoder ud af. Bl.a. laver Miri en sandheds-trylleformular som skulle få Jennifer til at vise sit sande jeg ved hele tiden kun at sige sandheden. Pigerne har nemlig en formodning om at hun altid foregiver at kunne li’ dem – især når deres far er i nærheden og at hun i virkeligheden hader dem. Til deres store overraskelse er Jennifer faktisk ret sød og vil i virkeligheden kun pigernes bedste.

Der kommer mange sjove scenarier ud af Miris magiske evner kombineret med Rachels forsøg på at rette op på deres liv og deres hverdag. Jeg har grinet højt ind i mellem og kan nemt forestille mig den farlige cocktail af en teenage pige med teenage problemer kombineret med en lillesøster med magiske evner. Chick lit. for 10 årige piger. Sjovt og hurtig underholdning i den knap så seriøse afdeling. Den er velskrevet og har et frisk sprogbrug og gode dialoger som gør den dejlig underholdende og vil helt sikkert fange mange piger.

Sarah Mlynowski: Magi og meloner (Magi og Meloner; 1) Oversat af Kina Bodenhoff. Gyldendal, 2006
Forside: Robin Zingone. Originaltitel: Bras & broomsticks

Magi & meloner er  første bind i en trilogi og  er forfatterens første ungdomsbog. Sarah Mlynowski har også skrevet chick lit for voksne.

På Gyldendals hjemmeside kan man prøve-læse de første kapitler af bogen.
kap. 1. (pdf)
kap. 2. (pdf)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (9 stemmer)
Loading...

7 kommentarer »

 1. Jeg kan se inde på forfatterens hjemmeside, at hun faktisk har skrevet en 4’er – den er bare så ny, at den ikke engang er udkommet på engelsk endnu. Jeg kunne forestille mig, at den bliver oversat til dansk så hurtigt som muligt.

 2. Ej mange’ mange takk for svaret ;b

  Men ved du om nogle af hendes ándre bøger er lige så gode som magi & meloner (alle 3)???

  ps. læser du egentlig nogle af hendes bøger?

 3. Der var tidligere en række kommentarer til denne anmeldelse – vores system har desværre slettet dem, du må I undskylde. Men den, der kommentere, spurgte, om der kom en firer i serien, og mit svar fik da lov at blive stående 🙂

 4. Jeg synes at denne serie er helt fantastisk, specielt 3’ern er jeg faldt for.
  I starten tænkte jeg:”ev nu skal hun på sommerlejr, hvor fedt bliver det?” men da jeg var færdig med den efter 3 dage (fordi den var så god) fortød jeg straks det jeg sagde.
  Jeg elsker Sarahs måde at skrive på, hun skriver præcis som en teenager, altså jeg som er på alder med Rachel kan leve mig helt ind i det.
  Når man feks. har læst 20 sider, og så stopper går man nærmest og tænker hvad Rachel ville ha’ gjort og tænk..
  BEDSTE SERIE JEG HAR LÆST !!

  * * * * * helt klart 5 af mig, som plejer at være streng :’)

  Simone.

 5. jeg har læst både 1 2 og 3 og jeg synes de er gode, kommer der bog nr.4

 6. Årh jeg elsker bare de her bøger!! specielt den her serie, og de er så gode at jeg faktisk er igang med at læse dem for 3. gang.. Er der nogle der ved om der er andre af hendes bøger som også handler om teenager, og minder lidt om den her serie?. Og om hvornår den 4. udkommer på dansk? (-:

  -5 stjerner fra mig af.

 7. Faktisk så er der en anden af hendes bøger der er ligeså god som den. Jeg har selv læst den på engelsk og dansk den hedder “me vs me”.
  Håber i også synes om den.)