Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ronnie Andersen: 6

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ronnie AndersenUdskriv anmeldelsen • 6. juni, 2010

Sitrende og saftig. Og fuld af 6.

Charlis mor springer i havnen og sorgen over hendes død springer på Charli. Inde i Charli er der ensomt og tilstoppet af følelser som han pakker sammen og gemmer væk. Han er 19 år og optaget af tegneserier, musik og tværsummen . Måske også kæresten Silvia. Men helt sikkert pigen Linnea.
I virkeligheden har Charli måske slet ikke styr på så meget – udover tallene. Han tegner sig igennem tilværelsen mens han drømmer, fjoller, knalder, drikker, elsker og navigerer i mellem alle de mennesker der følger med livet. Det hele bliver lagt sammen og  facit går op tilsidst men aldrig som man tror. Livet er ikke en matematisk formel.

Romanen 6 er en sitrende, velskrevet filmisk historie med en handling der rummer alt godt fra menneskelivet: sorg, kærlighed, utroskab, familie, venner og almindelig genkendelig eksistentialisme.  Sproget er saftigt med en blanding af tegneseriegloser og en god nutidig hverdagspoesi. Charli er nem at lære at kende og holde af. Han er den charmerende, humoristiske men flagrende type som man både har lyst til at ruske og kramme.
Alle personer i romanen har 6 bogstaver i deres navn. Hvert kapitel har 6 sider. Der er 36 kapitler – det går 6 op i 6 gange og bogens sideantal er 222 – tværsummen af det er selvfølgelig 6.
Det er gennemført og det er historien også. Sagorasme.

Ronnie Andersen debuterede  i 2008 med den prisbelønnede ungdomsroman Date med en engel.
Læs mere om bogen og forfatteren her
Læs vores intervew med forfatteren.

Ronnie Andersen: 6. Høst & søn, 2010.- 222 sider
Omslag: Erik Petri

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (23 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.