Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Robert Muchamore: Bandekrig

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Robert MuchamoreUdskriv anmeldelsen • 24. juni, 2010

James Adams – topagent og svineheldig skiderik. Bandekrigen raser i den britiske underverden. Endnu en gang må James og de andre CHERUB-agenter på livsfarlig mission.

Cherub er en hemmelig afdeling af den britiske efterretningstjeneste, hvis agenter er børn. De trænes til at tage på livsfarlige missioner ud fra devisen; at ingen forventer man sender børn ud at arbejde undercover. James er 15 år, Cherub-topagent og pigebedårer i nævnte rækkefølge.

Helvede er ved at bryde løs i den britiske narkoverden. Bandekrigen raser mellem Slasher Boys og Mad Dogs. To Cherub-agenter er allerede sat på opgaven til at infiltrere og underminere Slasher Boys, som er kendt for at angribe deres modstandere med macheter! Den ene agent såres dødeligt, missionen er tæt på at måtte opgives – indtil det besluttes at indsætte endnu to Cherub-agenter til at infiltrere Mad Dogs, som ledes af den dybt forråede Sasha.

Vores helt James og muskelbundtet Bruce går undercover iført high-tech udstyr og en del ængstelse fra hovedkontoret. Opgaven er at indynde sig hos bandelederen, og de må opfylde hans ubetingede krav om loyalitet og samarbejde. Sashas’ frimodige datter bliver interesseret i James. En livsfarlig cocktail! Snart vikles de to agenter ind i andre dilemmaer, mens volden eskalerer og triste menneskeskæbner åbenbares.

Der er fart og spænding hele tiden. Ingen lette løsninger med hensyn til fortællestrukturen, som udgør en støt stigende spændingskurve. Robert Muchamore fortæller med velplaceret råhed, humor og forståelse for sine personer. Den hæsblæsende mission står helt centralt, men forelskelse og følelsesmæssige intriger fylder også.

Dette er bind 8 i serien. Du kan godt starte her, selv om James har oplevet lidt af hvert, er missionen omdrejningspunktet. Der er også en hilsen til Alex Rider, en anden fiktiv agent fra serien Stormbreaker af Anthony Horowitz. Som de forrige anmeldelser kan jeg kun varmt anbefale Cherub Mission. Kort sagt: mission accomplished!

Første bind i serien filmatiseres nu af instruktøren Christopher Smith.
På disse to hjemmesider kan du læse meget mere om serien og forfatteren.

Vidste du, at forfatteren Richard Muchamore har arbejdet som privatdetektiv?

Seriens kronologi:
Cherub 1: Ilddåb
Cherub 2: Narkobaronen
Cherub 3: Arizona Max
Cherub 4: Dødsstødet
Cherub 5: Dommedagskulten
Cherub 6: Dyregalskab
Cherub 7: Faldne engle

Robert Muchamore: Bandekrig, (Mission Cherub: 8), oversat af Thomas Munkholt, People’s Press, 2010. – 332 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

6 kommentarer »

 1. Super fed bog!
  Jeg sidder lige pt og laver opgave om den.

  Bandekrig var den sidste i serien, jeg læste på dansk, inden jeg gik over til de engelske, fordi at jeg ikke kunne vente på at udgivelsen af den danske oversættelse kom i butikkerne.
  Mangler bare at læse den sidste, og jeg glæder mig.
  Robert er en god forfatter, med mange gode og spændende ideer 🙂

 2. Hej Mikkel

  Jeg synes også, Cherub Mission-bøgerne virker helstøbte.

  Fed bog om at skrive om i en opgave. Held og lykke med den!

 3. Heey! :D’
  – Jeg synes bøgerne er viildt spændende! Jeg har læst alle sammen, o jeg skal skrive boganmeldelse om 8éren. (Bandekrig) .. Den er virkelig god, præcis som de andre. :D.
  .. 9éren udkommer snart! Glæder mig rigtig meget til også at læse den. 🙂
  > Cherub er mine Yndlingsbøger {LL

 4. Heey AminaG

  Rigtig god fornøjelse med din boganmeldelse.

  Jeg er sikker på din begejstring for Cherub Mission kommer til at skinne godt igennem i din anmeldelse:).

 5. Jeg er enig Ulla, det er/var en rigtig fed bog at lave en opgave om, og min blev også ganske glimrende, så jeg klager ikke 🙂

 6. Hej Mikkel. Alletiders, at det gik godt med opgaven og tillykke:).