- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Robert Muchamore: Bandekrig

James Adams – topagent og svineheldig skiderik. Bandekrigen raser i den britiske underverden. Endnu en gang må James og de andre CHERUB-agenter på livsfarlig mission.

Cherub er en hemmelig afdeling af den britiske efterretningstjeneste, hvis agenter er børn. De trænes til at tage på livsfarlige missioner ud fra devisen; at ingen forventer man sender børn ud at arbejde undercover. James er 15 år, Cherub-topagent og pigebedårer i nævnte rækkefølge.

Helvede er ved at bryde løs i den britiske narkoverden. Bandekrigen raser mellem Slasher Boys og Mad Dogs. To Cherub-agenter er allerede sat på opgaven til at infiltrere og underminere Slasher Boys, som er kendt for at angribe deres modstandere med macheter! Den ene agent såres dødeligt, missionen er tæt på at måtte opgives – indtil det besluttes at indsætte endnu to Cherub-agenter til at infiltrere Mad Dogs, som ledes af den dybt forråede Sasha.

Vores helt James og muskelbundtet Bruce går undercover iført high-tech udstyr og en del ængstelse fra hovedkontoret. Opgaven er at indynde sig hos bandelederen, og de må opfylde hans ubetingede krav om loyalitet og samarbejde. Sashas’ frimodige datter bliver interesseret i James. En livsfarlig cocktail! Snart vikles de to agenter ind i andre dilemmaer, mens volden eskalerer og triste menneskeskæbner åbenbares.

Der er fart og spænding hele tiden. Ingen lette løsninger med hensyn til fortællestrukturen, som udgør en støt stigende spændingskurve. Robert Muchamore fortæller med velplaceret råhed, humor og forståelse for sine personer. Den hæsblæsende mission står helt centralt, men forelskelse og følelsesmæssige intriger fylder også.

Dette er bind 8 i serien. Du kan godt starte her, selv om James har oplevet lidt af hvert, er missionen omdrejningspunktet. Der er også en hilsen til Alex Rider, en anden fiktiv agent fra serien Stormbreaker af Anthony Horowitz. Som de forrige anmeldelser kan jeg kun varmt anbefale Cherub Mission. Kort sagt: mission accomplished!

Første bind i serien filmatiseres nu af instruktøren Christopher Smith.
På disse to hjemmesider kan du læse meget mere om serien og forfatteren.

Vidste du, at forfatteren Richard Muchamore har arbejdet som privatdetektiv?

Seriens kronologi:
Cherub 1: Ilddåb
Cherub 2: Narkobaronen
Cherub 3: Arizona Max
Cherub 4: Dødsstødet
Cherub 5: Dommedagskulten
Cherub 6: Dyregalskab
Cherub 7: Faldne engle

Robert Muchamore: Bandekrig, (Mission Cherub: 8), oversat af Thomas Munkholt, People’s Press, 2010. – 332 sider.