Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Rick Riordan: Uhyrernes hav, Percy Jackson og Olymperne 2

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Rick RiordanUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2010

Percy Jackson er tilbage, og de græske guder kan man stadig ikke stole på!

Efter et langt skoleår i den almindelige verden glæder Percy Jackson sig til at tilbringe sommerferien i halvblodslejren sammen med andre halvguder. Men Percys planer går i vasken, for lejren er i fare. Det magiske skjold, der beskytter lejren, er nedbrudt, og nogen har forgiftet det store træ på bakken, som er halvgudernes skjold mod virkeligheden.

Både elever og ledelse er i vildrede, men midt i kaosset kommer Percy på sporet af de skyldige. Trods en advarende profeti forlader han lejren, og sammen med sine venner, læsehesten Annabeth og kyklopen Tyson, tager han på en mission for at redde halvgudernes lejr.

Serien om Percy Jackson er fuld af tjuhej, og vores helt har ikke mange øjeblikke til at puste ud. Den ene farefulde opgave efter den anden skal klares, og samtidig må Percy forholde sig til de ukendte sider af sin fortid samt en profeti, der siger, at netop han er noget særligt. Men spænding gør det ikke alene. Uhyrernes hav er også fyldt med humor og fjollede ideer – f.eks. dukker Percys ven, satyren Grover, op i Percys drømme iført brudekjole og i selskab med en meget giftelysten kyklop, og dét bliver en vigtig ledetråd i Percys mission.

Der er masser af spænding, magi og galskab i den græske mytologi. Derfor fungerer det godt at blande de græske guder og helte ind i en moderne og actionfyldt historie som denne. Faktisk synes jeg, Uhyrernes hav er en smule bedre skruet sammen end Lyntyven, netop fordi den mytologiske verden glider mere naturligt ind i historien.

Og hvis du tror, historien slutter her, tager du fejl… glæd dig til Titanens forbandelse, som udkommer først i det nye år.

Rick Riordan: Uhyrernes hav, Percy Jackson og Olymperne 2. Oversat af Vibeke Nielsen, Carlsen 2010. – 286 sider. ( The sea of Monsters)

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Is your only goal to look at his business several customers as possible.
    But around the day of one impressive occasion,
    you can find expectations, how the bride and the groom
    has from his wife to make the morning memorable for him.

    For your customers, it’s business as usual and showing thanks in a economic downturn makes much more sense.