Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Philip Pullman: Den blodrøde rubin

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Philip PullmanUdskriv anmeldelsen • 7. maj, 2010

Spændende roman sat i 1900-tallets London

Philip Pullman er især kendt for fantasyserien Det gyldne kompas. Lidt mere overset er denne spændingsroman, som første gang blev udgivet i 1985 under titlen Rubinens forbandelse. I 2006 blev romanen genudgivet som Den blodrøde rubin i en mere sprogligt moderne udgave.

Den 16-årige Sally bliver forældreløs da hendes far, skibsredder Lockhart, går ned med sit skib. Efter hans død modtager Sally en kryptisk besked, som bliver startskuddet til en række mystiske, spændende og farlige begivenheder. Beskeden advarer Sally om at vogte sig for de syv velsignelser og senere fører sporet bl.a. Sally til myten om Rubinens forbandelse.
Sally kender ikke noget til historien og forstår ikke faderens advarsler. Men snart indser hun, at hun er i fare for flere skumle personer er interesseret i Rubinen og faderens hemmelighed involverer mange personer i Londons byliv.

Den blodrøde rubin er en spændende roman. Handlingen er kompleks med mange forskellige spor, som væver sig sammen til en interessant og overraskende historie.
En stor styrke i romanen er det historiske element. Scenen er sat til 1870’ernes London og miljøbeskrivelser og stemning er helt i top.

Persongalleriet er farverigt og underholdende. Man kan ikke lade være med at få sympati for den unge Sally, som er en pige med ben i næsen og en atypisk pige i forhold til datidens normer. Sally søger husly i et kollektiv, som består af fotografen Frederick, en skuespillerinde og den sky Trembler, som helst holder sig udenfor offentlighedens søgelys. Foruden det umage trekløver får Sally også hjælp af gavflaben Jim, en buddreng med hang til krimi- og spændingshistorier.

Sally Lockharts eventyr fortsætter i bogen Nordstjernen.

Philip Pullman: Den blodrøde rubin. Oversat af Hans Palle Mortensen. Sesam, 2006.- 142 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Hej! Hvilken aldersgruppe vil du/I umiddelbart sige denne bog henvender sig til?

  2. What a data of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how concerning unexpected emotions.

  3. Hej, jeg kan ikke finde denne bog nogen steder, har både søgt online og kigget i flere boghandlere i Århus området. Bogen er også udgået fra forlaget, er der nogen der har en ide om hvor den kan købet, evt brugt?