Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Pat Moon: Nallerne væk! – Finchs hemmeligste hemmeligheder

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Pat MoonUdskriv anmeldelsen • 4. oktober, 2007

Pat Moon: Nallerne væk! - Finchs hemmeligste hemmelighederSød og sjov chicklitt for de yngste 

I en lille lejlighed bor den 12 årige Finch sammen med sin mor , sin adopterede bedstemor og sin bedste ven kaninen Graham.
Alt er i den skønneste orden indtil Finchs mor pludselig komme slæbende med en Handymand, som skal reparere vaskemaskinen. I de følgende uger dukker han op for at reparere køkkenskab, ordne radiatoren og ordne andre småting. Når Handymanden (som Finch kalder Actionman) kommer på besøg, opfører Finchs mor sig fjollet, og Finch mistænker hende for at være interesseret i mere end handymandens praktiske evner.

Finchs mor indrømmer at hun og Actionman er forelskede, og Finch reagerer meget dårligt. Hun hader, at han invaderer hendes lejlighed og føler at han vender op og ned på deres liv. Hun hader at, hendes mor bruger al sin tid sammen med Actionman og aldrig har tid til de ting, de lavede før han kom.
Finch nægter at lære ham at kende og bruger i stedet tiden på at udtænke en plan, som en gang for alle vil jage Actionman ud af hendes liv.

Finch er en snu og snedig pige, og det er meget underholdende at følge med, mens hun pønser på sine skumle planer. Hun nedskriver sine tanker og planer ned i sin dagbog, og de er både fantasifulde og morsomme. Piger fra 9 år, som kan lide sjove bøger, vil straks blive gode venner med Finch Olive Penny.

Pat Moon: Nallerne væk! – Finchs hemmeligste hemmeligheder. Ill. Sarah Naylor. Oversat af Vibeke Sandberg. Gyldendal, 2006
Forside: Sarah Naylor

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. hEJ jeg synes virkelig den er god men jeg fik mange tårer i øjene da Graham døede !!

  2. Syntes det er en rigtig god bog, læste den for de børn jeg passer, de elskede den! 🙂