Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Maya Snow: Sværdets Søstre 4

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Maya SnowUdskriv anmeldelsen • 27. juni, 2010

Så er vi kommet til det endelige opgør mellem Kimi og hendes søster mod deres ondsindede onkel Hidehira. I første omgang forsøger Kimi dog at undvige kampen, for at beskytte sin familie men det går op for hende at der ikke er nogen vej udenom.

Advarsel: Tidligere begivenheder i serien afsløres i denne anmeldelse. Læs anmeldelsen af første bind her.

Sværdet bliver for alvor trukket af skeden her i sidste bind af Sværdets Søstre. Onkel Hidehira er ved at gøre sig klar til at angribe Shogunen. Mægtige tropper samler sig, mens Shogunen kalder på hjælp fra alle sine undersåtter. Det endelige opgør med onkelen, som Kimi så brændende har ønsket sig, ser endelig ud til at være på vej. Men Kimis mor er død, myrdet af en kvindelig ninja, og i fortvivlelse og frygt for resten af familiens liv beslutter Kimi at de tre søskende skal flygte, frem for at kæmpe. Så en tidlig morgen slår de følge med en skræmt adelsmand, der også vil væk fra kommende krigshandlinger.

Flugten går dog ikke som planlagt, blandt andet løber de ind i en gammel ærkefjende, ender midt i et piratopgør og finder til sidst ud af at der kun er et sted for dem at være – på slagmarken. Og på den måde kommer vi frem til den store kamp og opgøret mellem Kimi og Hidehira.

Fjerde og sidste bind af Sværdets Søstre er sjovt nok ikke det mest handlingsmættede, men vi kommer dog gennem indtil flere slag. Selvom udfaldet nok ikke kommer helt bag på nogen, så har bogen gode spændingsmomenter undervejs – og sejrens sødme er bestemt ikke uden en bitter smag.

Som i de foregående bind er sproget let og flydende, den primære målgruppe vil ikke have problemer med at følge med – uden at det dog bliver træls for de voksne der har lyst at læse med. Alt i alt er en rigtig god afslutning på serien.

Og serien som helhed er fremragende. Spændende, engagerende og tankevækkende på samme tid. Det er lykkedes for Maya Snow at skabe en hovedperson man får lyst til at lære nærmere at kende og hvis skæbne man bekymrer sig om, og så kan man vist ikke forlange meget mere.

Maya Snow: Sværdets Søstre (4). Oversat af Stig W. Jørgensen. Høst & Søn, 2010. – 176 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.