Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Maya Snow: Sværdets søstre (1)

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Maya SnowUdskriv anmeldelsen • 10. oktober, 2008

Samurai-liv, seje hårdslående piger og spænding for alle pengene.

”Sværdets søstre” er første del af en ny – og indtil videre spændende – serie fra samurai-tidens Japan. Historien har to unge heltinder, søstrene Kimi og Hana. Pigerne kommer fra en fin og betydningsfuld familie, men faderen bliver forrådt og dræbt af sin bror, og den del af familien, der ikke når at flygte, bliver også sablet ned. Kimi og Hanna slipper heldigvis væk. Men de er forfulgte og i stor fare.

Kimi og Hana har altid interesseret sig for kamptræning, selv om det normalt ikke er ”noget for piger”. Men de er begge ret dygtige (læs= farlige), og de får den ide, at de kan forklæde sig som drenge og søge optagelse på den samuraiskole, deres brødre gik på. Forklædningsplanen holder, men der er ikke plads til flere elver på skolen. Men skolens leder, den fascinerende og stærke Mester Goku, lader dem blive på skolen som tjenere. Heldigvis får skolens tjenere dog til dels lov at deltage i undervisningen.

Pigerne arbejder og træner hårdt og venter på en lejlighed til at hævne deres far og øvrige familie. Mens de venter på den lejlighed, følger vi den spændende hverdag på skolen. Træningen og de forskellige discipliner og våben og de skikke, der følger med kulturen.

”Sværdets søstre” er spændende og til tider ret voldsom og blodig. For det er nu engang blodigt, når folk slår hinanden ihjel med sværd og dolke og den slags. Men jeg tror nu, at alle kan være med alligevel. Bogen er oplagt læsning for både piger og drenge, der måske er fascineret af gammel japansk kultur, eller som bare kan lide en god og spændende historie.

Anden del af ”Sværdets søstre” skal ifølge forlaget udkomme i begyndelsen af 2009. Jeg skal i hvert fald se, hvad der sker!

Maya Snow: Sværdets søstre. Originaltitel: Sisters of the Sword. Oversat af Stig W. Jørgensen. 208 sider. Høst & Søn. Udkom 18 september.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (15 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] Selvom tempoet falder lidt, så holdes spændingsniveauet fortsat højt i tredje del af Sværdets Søstre. Og så skal søstrene til at lære en etikette, der får dansk bordskik til at fremstå primitiv og bondsk. Det er tredje del af fire og nye læsere bør begynde her […]

  2. […] Advarsel: Tidligere begivenheder i serien afsløres i denne anmeldelse. Læs anmeldelsen af første bind her. […]