Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Marianne Iben Hansen: Julens helte – en kalenderhistorie

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Marianne Iben HansenUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Marianne Iben Hansen: Julens helteKalenderhistorie i 24 kapitler – et til hver dag – lige frem til juleaften

Der er hård konkurrence om podernes opmærksomhed her i december. Der er dagligt ind til flere julekalendere på tv med tilhørende hjemmesider med diverse opgaver osv. Hertil kommer den almindelige festivas, der hører december til, med æbleskiver og lucia-sang i legestuen, børnehaven, skolen og fritteren. Der er nok at se til. Herfra kan vi kun på det kraftigste opfordre til, at man i 20 minutter dagligt, morgen eller aften, lader roen falde på familien og læser en julehistorie højt. Det er hyggeligt at sidde sammen i kalenderlysets skær. Side ved side med forventningsfulde øjne.

Der er nu kommet et nyt rigtig godt bud på en historie til december måned. Nemlig “Julens helte” af Marianne Iben Hansen. Det er en rigtig kalenderhistorie med et kapitel per dag, så der er et for hver dag frem til juleaften.

Historien handler om pigen Line og de to nyudnævnte tryllenisser, Nis og Humle. Line og hendes familie skal flytte til et nyt hus, og hun er meget bekymret for om nisserne mon nu flytter med. Det er også rigtig hårdt at skulle sige farvel til sin bedste veninde, skifte skole og hvad der ellers hører med til en flytning.

Lines nisser, tvillingebrødrene Nis og Humle, er netop er fyldt 100 år og er blevet forfremmet til at være tryllenisser. De skal for første gang selv tage afsted til Lines hus og stå for nisseriet i december. De glæder sig men er også lidt nervøse. Med god grund viser det sig. For tingene begynder nærmest straks at gå galt. De mister deres tryllebog, siden deres tryllehuer og Line bor ikke i det hus hvor hun plejer.

Historien er sjov og spændende og fyldt med dejlige nissetrylleremser, der dog ikke altid virker efter hensigten. Illustrationerne er lavet af Jeanette Brandt, og de er en stor fornøjelse. Der er både store tegninger og små vignetter og granguirlander, julestjerner og alt hvad julehjertet ellers kan begære.

Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul. Hvis det da bliver jul – men det skal Julens Helte nu nok sørge for!

Marianne Iben Hansen: Julens helte – en julekalenderhistorie. Gyldendal, 2006. Forside:  Jeanette Brandt

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. Jeg elsker bogen den er fantastisk jeg sidder faktisk lige nu og laver boganmeldelse med den

  2. […] http://fortaellingen.dk/anmeldelse/marianne-iben-hansen-julens-helte-en-kalenderhistorie […]