Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Manu Sareen: Iqbal Farooq og julesvineriet

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Manu SareenUdskriv anmeldelsen • 21. november, 2009

julesvinerietJul på Nørrebro med Iqbal Farooq og hele familien

Det er 1. december, og Iqbals far er blevet bimmelim? Eller han har i hvertfald besluttet, at familien Farooq skal holde jul ligesom alle andre danskere. Pyt med, at de er muslimer. Muslimer kan vel godt spise risengrød. Eller det kunne de, hvis far ellers kunne finde ud af at lave det.
Sådan starter løjerne. Og det bliver kun mere spøjst herfra. Far har sat sig for, at det skal være præcist som i julebøgerne. Med nissehue og alting. Resten af familien er ikke helt så begejstrede. Men for sin fars skyld går Iqbal med til det. Mest fordi han ikke rigtig får et valg. Far sender ham ud i opgangen for at invitere dem alle sammen til jul. Bare ærgerligt, at alle allerede har andre planer.
På skolen bliver der også julet. Efter flere år uden fejring af jul er det lykkes klasselæren at få gennemtrumfet, at skolen skal holde jul med krybbespil, Lucia-optog og pakkeleg. Helt multietnisk selvfølgelig.
Men ét er planerne. Noget andet er virkeligheden. Det er ikke helt så nemt at jule, som man skulle tro. Faktisk er der problemer i hele København med juleriet, for gaderne bliver rippet for julepynt om natten – og der er ikke et eneste juletræ nogen steder.
Iqbal og hans bror Tariq bliver viklet ind i et komplot med storpolitiske dimensioner… Mon det nogensinde bliver jul?

Iqbal Farooq og julesvineriet er en ægte kalenderbog med 24 kapitler, julestemning, forviklinger og juletræer – nå nej, ikke juletræer. De er jo væk. Men det er en bog, der indeholder alt, hvad en julekalender skal indeholde. Og det er med højt humør.
Manu Sareen kender sine personer godt, så selvom de er lidt stereotype, overgiver man sig hygger med dem lige til sidste kapitel.
Lars-Ole Nejstgaard har illustreret hele herligheden.

Forfatteren vandt Orlaprisen for Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot. Iqbal Farooq og julesvineriet er den fjerde bog om Iqball Farooq.

Iqbal Farooq og julesvineriet skrevet af Manu Sareen, Illstrationer af Lars-Ole Nejstgaard, Carlsen 2009, 256 sider. Kr. 199,95

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (20 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

  1. bogen er rigtig god og den er spøndene på mange måder. du må gerne lave flere bøger fordi de er rigtig gode

  2. jeg har læst bogen den er rigtig god er igang med at lave en bog rapport om den 🙂
    :-$

  3. jeg har spillet teater af denne bog

  4. det er godt hvis man prøver at få sin lære til at spille den