Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lin Hallberg: Bedste venner-bogen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lin HallbergUdskriv anmeldelsen • 13. marts, 2008

Bedste venner-bogenKlara, parat, spring. Jeg er Klara og nu tager jeg springet ind i verden.

Da Klara mødte Anton, vidste hun straks, at han var hendes sjæletvilling, og nu hvor Anton også har indset, at de hører sammen er de blevet gode venner.
Hele sommeren har de leget sammen og hygget sig med kakaomælk og kanelsnegle hos Klaras mormor. Men nu er sommerferien slut, skolen starter igen og pludselig synes Anton, at det er svært at være ven med Klara. For hvad vil klassekammeraterne sige, hvis de finder ud af, at han er ven med den anonyme og upopulære Klara. De vil helt sikkert drille, så måske er det bedst at lade som om, han slet ikke kender hende. Anton ville bare ønske at de andre kendte Klara, som han gør.

Men så får Klara en ny smart frisure og med ét er hun interessant hos de andre piger. Antons ønske er gået i opfyldelse, Klara er optaget i pigerne klike, så nu behøver deres venskab ikke være hemmeligt. Alligevel har Anton svært ved at falde til i klassen og nu er selv Klara anderledes og altid omringet af piger.

Klara har glemt sin vennebog hos Anton, og nu er det ham, der skriver om det, der sker i 5. a.

Klara skulle jo kun skifte stil udvendig. Nu er hun ved at lave om på sig selv indvendig. Hvis jeg var hende, ville jeg snart få svært ved at genkende mig selv.

Bedste venner-bogen er forsættelsen af Vennebogen. I den første bog var tonen mere barsk og Klaras observationer af kampene i klassen var skarpe. I Bedste venner-bogen er tonen naturligt nok mere blid, for Klara er ikke længere ensom og alene. Det er en fin bog om venskab og vanskelige valg, og selvom jeg personligt savnede Klaras lidt gammelkloge kommentarer, virker det godt at klassen denne gang ses gennem Antons øjne.

Bedste venner-bogen / Lin Hallberg ; oversat af Christina W. Bojlén. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Forum, 2007. – 127 sider. – (Klaras vennebog ; 2)
Originaltitel: Bästisboken
Pris: kr. 149,00 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Det er en god bog og hjemme siden er også god