Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lin Hallberg: Alle elsker Sigge

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Lin HallbergUdskriv anmeldelsen • 8. november, 2008

Én gang ponypige – altid ponypige!

Endelig oprinder dagen, som 8-årige Elina har ventet på i næsten et helt år. Sammen med tre veninder fra skolen skal hun begynde at gå til ridning i rideklubben RAP, og det er mere spændende end noget andet i Elinas liv. Det er det første, hun tænker på, når hun vågner om morgenen, og det sidste, hun tænker på, inden hun falder i søvn om aftenen.

Allerede på førstedagen i rideklubben falder Elina med et brag for den lille shetlandspony Sigge. Søde, frække Sigge som slet, slet ikke er til at stå for! Elina ved øjeblikkeligt, at de to hører sammen, og hun bliver helt jaloux ved tanken om, at der er andre piger, der rider på Sigge og er lige så vilde med ham.

Elina og hendes veninder lever og ånder for den ugentlige dag i rideklubben, hvor de lærer alt om ridning og prøver en masse sjove og spændende ting, som man kan foretage sig med ponyer. Men en dag, da Elina møder op i stalden, er Sigge syg og har ondt i benet. Hvad er der sket?

Alle elsker Sigge – og det gør jeg også! Det er en rigtig sød, charmerende og velfortalt historie, der rammer plet i sin beskrivelse af den første, umiddelbare begejstring og glæde i mødet mellem hest og rytter. Som barn var jeg selv ponypige med stort P, og jeg kan tydeligt huske, hvordan det var at blive ramt af den altoverskyggende interesse for og kærlighed til de firbenede dyr. Måske skal man være gjort af dette hesteelskende stof for at falde i svime over de rappe og frække shetlandsponyer i bogen. I hvert fald skal man være forberedt på, at man får en masse konkret at vide om, hvordan man lærer at ride og omgås heste, mens man læser om Elina, Sigge og alle de andre.

Bogen er flot illustreret med mange søde og charmerende tegninger, som harmonerer helt perfekt med historiens univers, hvilket sammen med den store skrifttype og den enkle handling gør bogen særdeles velegnet til oplæsning for hestetossede poder helt ned til 5-6 år.

Alle elsker Sigge er første del i RAP-serien, så der venter mange flere oplevelser sammen med de rappe shetlandsponyer.

Lin Hallberg: Alle elsker Sigge (RAP-serien ; 1). Omslag: Margareta Nordqvist. Oversat af Charlotte AE Glahn. Gyldendal, 2005, 121 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] af den svenske forfatterinde, Lin Hallberg, der også har skrevet den populære serie om hesten Sigge. Endelig min er andet bind i serien ”Hestevenner”, der indtil videre er på 5 […]

  2. […] af den svenske forfatterinde, Lin Hallberg, der også har skrevet den populære serie om hesten Sigge. Hesteliv er tredje bind i serien ”Hestevenner”, der indtil videre er på 5 […]