Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lene Kaaberbøl: Skyggeporten

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Lene KaaberbølUdskriv anmeldelsen • 24. februar, 2007

Lene Kaaberbøl: SKyggeportenUnderholdende fantasyhistorie om den stumme Anna som pludselig en dag hører en stemme kalde. En stemme som kun hun kan høre.

Siden Annas mor forsvandt, da Anna var 6 år, har hun levet i det lille drivhus bag ved det kæmpestore hus som hun og hendes far egentlig ejer. Hun har altid fået at vide, at hun aldrig nogensinde måtte gå derop. Hverken dette, eller mobningen henne i skolen har Anna sagt noget til. Og dette er udelukkende fordi hun er stum. For hvis hun ikke havde været det, ville hun for længst have sagt alle de spørgsmål hun så gerne ville have svar på. Hvorfor har hun en tatovering af en edderkop på sin hånd? Hvad er det med det hus? Og hvor er hendes mor?

Men en dag begynder Anna at få kontakt med sin mor. En stemme inde i hendes hoved, der råber på hjælp. Desværre har Anna ingen anelse om hvor den stemme kunne komme fra, men noget siger hende, at hun kan finde svaret inde i huset.
Så en dag stjæler hun nøglen fra sin far og går derop. Men det er først da hun får hjælp af den lidt ældre indvandredreng Aian, at hun får mod nok til at opdage en dyb og uhyggelig hemmelighed omkring huset.
Snart ender Anna i det mørke Natland, hvor hun pludselig får svar på mange af de spørgsmål hun har stillet sig selv. Svar hun slet ikke havde lyst til at få.

Skyggeporten er en ret god og spændende bog. Den varierer meget med hvornår der sker noget og hvornår det er lidt mere roligt. Plottet er også rigtig godt, og man er nogle gange i tvivl om hvem man kan stole på, dog ikke helt krimiagtigt. Man fornemmer fint stemningen alle vegne, og man forstår virkelig Anna og de andre personer rigtig godt. Der er mange scener der er meget gribende, og handling er der masser af. MEN! Bogen er ikke fuldstændig over al forventning, og nok ikke en man kaster sig over én gang til. Den er fin nok at bruge et par eftermiddage på, og underholder meget godt, men det er som om der mangler noget. Slutningen er god og der er god action, men på en eller anden måde er den ikke helt i topklasse. Det er svært at sætte en finger på nøjagtig hvad det er der mangler, men i hvert fald er det en fin eftermiddagslæsning, og god underholdning til den, der læser fantasy.

Lene Kaaberbøl: Skyggeporten. Phabel, 2006. Forside: Poly Bernatene

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (44 stemmer)
Loading...

37 kommentarer »

 1. Hvad er hero, senena mosekone og justus evner?

  – svar hurtigs muligt

 2. Jeg synes bogen er elendig. læs den aldrig. den stinker

 3. det er en fantastisk bog læs den!!

 4. Det der er klart galt med slutningen er at der hele tiden er blevet lagt op til at Moderen skal dø.. Og Hvad sker der for at Nera døde så hurtigt!? Anna skulle have slået hende ihjel! Jeg blev seriøst skuffet over at hun bare brændte!?
  og når Anna så havde slået Nera ihjel så skulle de lige allesammen (hende, Aian, og faderen) tage tilbage til natlandet og få sagt ordentlig farvel til moderen inden hun også forsvandt.. sådan happy ending agtigt..

 5. det er den dårligste bog jeg hidtil har læst man!

 6. JEG HAR 3 DAGE TIL AT LAVE ET RESUME (OG NOGLE FLERE OPGAVER) AF SKYGGEPORTEN. HJÆLP MIG!!! PLZZZZZZZ. EN ELLER ANDEN, SKRIV LIGE ET RESUME AF BOGEN.

 7. Hvis du skal skrive af efter andre må du gå på studieportalen eller skrive den selv. Lad venligst være med at nasse på fortællingen og dens brugere til at lave skoleopgaver.

 8. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge om hjælp mht. informationer og noget du er i tvivl om, men selve arbejdet må du selv stå for eller finde et andet sted.

 9. Jeg ved ikke hvad der sker lige efter Anna møder Hero, da hun kommer til Natlandet. Hvis der er nogen der ved det så svar venligt hurtigst muligt.

 10. du skriver ok bøger og jeg vil også være det som du er er det ok med dig jeg bor i brunshåb SES .P.S. JEG ER 11 ÅR HI HI HI HA HA …………………..

 11. Er der nogle der kan hjælpe os med, at skrive en personkarakteristik om Aian ?? (:

  .’ Svar hurtigst muligt for vi har ikke så meget tid til at skrive vores bograpport;D

 12. JEg sidder med en dansk opgave til i morgen…
  jeg skal skrive et persongalleri om Kara, Madam Ene, Hero, Selena Mosekone og Justus…
  jeg har ikke nået at Læse bogen helt færdigt så Please svar hurtigt??
  Evt. skriv hvor jeg kan finde det??

 13. Den Er Det Værste Der er blevet skabt den er sindsyg dårlig læs den ikk Den Er Røv kedelig den stinker af lort!!!

 14. den er okay..

 15. Da jeg læste bogen syntes jeg at den var skide dårlig, men nu er der gået noget tid siden at jeg læste den, og jeg har tænkt meget mere over tingene i den, og nu eelsker jeg den 🙂
  Jeg anbefaler klart til alle der kan lide denne genre bøger at læse den her!!
  Jeg er fan af Lene Kaaberbøl generelt, hendes Skammer-bøger er også rigtig rigtig gode 😀

  Venlig Hilsen
  Sara, 15 år

 16. KAN I IKKE LIGE SKRIVE RESUME ÀF BOGEN; OG PERSON KARAKTER? VI HAR DET FOR TIL PÅ MANDAG; SÅ SKYND JER LIGE LIDT!!! PÅ FORHÅND TAK.

  PS: GØR JER NU LIDT UMAGE!

 17. Ellers godt forsøgt, Sara 😀
  Ind i kampen, du. Det er dine lektier.

 18. den var lidt kedelig i starten, men den bliver god i midten der er lidt for mange detaljer så den føles lidt lang at læse, men det er en ok fantasy bog…

 19. den var lidt kedelig i starten, men den bliver god i midten der er lidt for mange detaljer så den føles lidt lang at læse, men det er en ok fantasy bog…

 20. Fra en karakter fra 1-10 vil vi give den 6. 🙂 Den var lidt svær at læse og forstå, men den var stadig væk spændende. Den var lidt kedelig at læse med alle de mange detaljer, men det kunne også være en fordel(:

  Vi synes man skal være fra 12-16 år for at læse den:)

 21. Hvem er hero egentlig?? 🙂

 22. hvad sker der efter Aian har fulgt hende hjem? 😀

 23. Den er elendig

 24. heeej jeg synes bogen er mega god jeg har læst den tre gange og jeg forstår bogen fuldt ud. jeg synes det er så godt at Anna for sin stemme igen og at Aian og Anna bliver kærester men det er stadig en ting jeg synes er lidt forvirren er Hero på samme alder som Anna sådan ca. eller er han sådan 15-17 ??? skriv svar hurtigste muligt 😀

 25. Hej….
  Jeg syntes bogen var god, men nogle gange lidt indviklet men spændende 🙂
  Nogle sider blev jeg nød til at læse igen for at forstå meningen.
  fra en skala mellem 1 og 10, giver jeg den 8, fordi at der til slut der brændte Nera bare. Så der blev jeg lidt skuffet, men ellers var den god.
  Jeg kan anbefale den til alle fantasy-elskere lige som mig 😀
  Men mine ynglings bøger er stadig Skammer-bøgerne 🙂

  Venlig Hilsen
  Camilla 13 år

 26. 1: Eksempel for fantastisk element i historien –

  2: Fortælling hvor hovedpersonen bevæger sig mellem to verdener (en virkelig og en magisk)

  3: En skyggeløs er en person der har fået stjålet sin skygge af en skyggevæver. En dødningeskygge er en død skygge der dræber alle ved en enkel berøring. En skyggevæver er en der kan bruge skygger til at binde sjæle og kroppe på forskellige måder. Smertefulde og fangene.
  En solsanger er en der kan synge så kraftigt at personen fremkalder solens kraft som kan opløse dødningeskygger og skabe kraftigt lys i alle omgivelser.

  4: Anna er en stum pige der bor med sin far i deres drivhus. De flyttede derud fra huset da hendes mor på mystisk vis forsvandt da Anna var 6 år. Gennem historien finder hun ud af at hendes mor er en helt anden end hun tror, og hende hun troede var hendes mor er hendes moster.
  Hun opdager også at hun har skyggevæver evnen, men senere at det kun er en falsk tatovering der viser det. Hun er derimod en solsanger.

  5: Nera er datter af den gamle konge af Natlandet, og da hun var lille følte hun sig ensom og spindede en tvillingesøster af skyggevæv (hun er skyggevæver), det var Kara. Kara var kongens yndling selvom hun var yngre end Nera. Da tvillingesøstrene blev ældre, gav kongen dem en månefugl hver. Karas fugl – Luna, var rar og kælen og elskede sin ejer, men Neras derimod prøvede at stikke af hver gang Nera kælede med den, så bandt Nera den med skyggevæv. Den skreg, og Nera bandt dens mund med skyggevæv. Derefter døde fuglen. Da Kongen opdagede det, valgte han Kara som hans efterfølger.
  Det ville Nera selvfølgelig ikke have og hun dræbte kongen og lagde Kara i evig søvn. Derefter skabte hun kaos i Natlandet i et forsøg på at regere det.

  6: Nera har jo skyggevæver kraften som hun kan udnytte på forskellige måder

 27. Hej alle.
  Jeg har læst bogen, og er ved at skrive resume. Jeg har læst slutningen flere gange, men kan ikke følge med. Noget hjælp?
  Lenette Møller Jensen.

 28. F*** en dårlig bog!!!!!!!!! Skide steneren!!

 29. Jeg syntes den er mega god, men hordan er det hun kommer ind i natlandet? 🙂
  Hvad var det der var med hendes

 30. VERDENS BEDSTE BOG LÆS DEN LÆS DEN LÆS DEN OG DEM DER SIGER AT DEN STIKNKER HOLD DET FOR JER SELV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FOR DER ER NOGLE DER SYNES DEN ER VILDT GOD

 31. Jeg synes altså at bogen er virkelig god! 🙂 Den er bestemt ikke dårlig og den er skrevet super godt og man læser den rigtig hurtigt, fordi den er så spændende. Jeg kan sagtens relatere til det kritiske der står i andmeldelsen, så nej, den er ikke superduper fantastisk, men den den er virkelig virkelig god! Læs den! 🙂

 32. Synts den er ok god til start. Men den bliver kedelig senere, altså midt i bogen :O
  Kan ikke helt se pointen i bogen.,, en eller anden Forklar lige handlingen med den!! :OOO D:

 33. den her bog stinker jeg vil aldrig kommmme i nærheden af den igeen
  +LOOLL

 34. Jeg læste denne bog i 5. eller 6. klasse og det var denne bog som fik mig i gang med at læse. ELSKEDE DEN!

 35. Hey S&SA ikke for at kritiser jer men jeg kunne forstå og læse bogen rigtig rigtig godt og for en skala fra 1-10 vil jeg give den 10 i siger at i synes man skal være 12-16 for at kunne læse den ja det skal man måske

  KH Sofie

  10 år

 36. og jeg læste den på to dage

 37. bogen er mega dårlig og kedelig hader den!!!!!!!