Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lene Kaaberbøl: Hermelinen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Lene KaaberbølUdskriv anmeldelsen • 23. november, 2004

Lene Kaaberbøl: HermelinenIntriger og sammensværgelser truer Katriona her i andet bind i fantasy-trilogien om pigen fra Tre Dale

Efter Sølvhesten, hvori Katriona stak af fra Farvergården og mødte bredinarien Simon, befinder de sig nu i Breda By. Det er lykkedes Katrinona at komme i lære som bredinari, og hun er kommet tættere på at få sit store ønske opfyldt om at få sin egen sølvhest.
Tiden på sølvrytterskolen, eller Akademia Bredinari, bliver en udfordrende tid for Katriona. Hun er ikke særligt god til at læse og har ikke været vant til at gå i skole. Enkelte af de andre lærlinge bliver Katrionas plageånder, og hendes temperament sættes således adskillige gange på prøve. Men heldigvis finder hun også venner, blandt andet den velhavende og dygtige Lu og Merian, som er bange for sølvhestene, men elsker bøger.
Katriona anstrenger sig for at dygtiggøre sig og falde til på akademiet, men i baghovedet spøger en hemmelighed, som handler om den mystiske og skumle Hermelin – en fredløs og oprører, der ikke mener, at kvinder bør have andre rettigheder end mænd. Hermelinen skyer ingen midler og er farlig for freden i Breda – og for Katriona.
Katriona rodes ind i intriger og sammensværgelser, der stikker dybt og ikke umiddelbart er gennemskuelige. Der sættes en ondskabsfuld fælde for hende, og da konfrontationen optrappes, kastes hun ud i voldsomme begivenheder og må kæmpe for det, hun drømmer om, tror på og holder af.

Hermelinen er bestemt lige så spændende og velskrevet som Sølvhesten. I dette bind udvides persongalleriet kraftigt, og i sammenhæng med udspekulerede intriger og indviklede magtkampe giver det en masse kød på historien, som bliver levende, interessant og vedkommende for sin læser.

Trilogien om Katriona henvender sig til flere typer af læsere, idet den ikke er kun er fyldt ud med elementer hentet fra fantasygenren. Serien er lige så meget en beretning om en piges udvikling som menneske, om venskab og store filosofiske og eksistentielle emner som det gode versus det onde. Men jeg tror alligevel, at de fleste læsere til denne serie findes blandt bogslugere, som kan identificere sig med Katriona som person og hendes udvikling og drømme. Jeg tænker her på piger i alderen 9-16. Men alle andre kan sagtens være med og nyde denne gode anbefalelsesværdige fortælling.

Lene Kaaberbøl: Hermelinen (Historien om Katriona Trivallia; 2). Phabel, 2004
Forside: Jesper Ejsing

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

7 kommentarer »

 1. God bog, jeg har selv læst den 🙂
  jeg har læst alle hendes bøger !! 😀

 2. Jeg elsker Lene Kaaberbåls måde at skrive på. Jeg glæder mig til at læse Hermelinen og få mere af den gode tekst. Selv har jeg kun læst Sølvhesten og Skammer-serien. Hvis det stod til mig havde jeg forlængst læst trilogien om Katriona færdig, men på det lokale bibliotek i nærheden af mig havde de den ikke. leder stadig på mit skole bibliotek og sådan. glæder mig utroligt meget 🙂 !

  Pippi

 3. Hej Pippi
  Hvis dit lokale bibliotek ikke har bogen stående på hylden, skal du bare dem reservere den – hvis de slet ikke har den, skaffer de den bare hjem fra et andet bibliotek. Det koster slet ikke noget.
  🙂

 4. Jeg synes forresten, at Katriona-serien er den bedste serie, Lene Kaaberbøl har lavet. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes, når du har fået fat i den.

 5. Jeg har læst alle Lene Kaaberøls bøger, og jeg elsker dem! Skammer serien, er nok de bedste bøger jeg nogle sinde har læst!! så hvis du elsker fantasy, så tag at kom i sving og læs skammer serien;b

  K.H Lenes største fan!

 6. jeg er i gang med hermelinen og jeg har læst sølvhesten
  jeg synes den er rigtig god

  hilsen er dygtig til bøger

 7. den er rigtig god bode hermeline sølvhesten og måske isfuglen fordi den er jeg ikke i gang med men skal i gang med den