Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kjetil Johnsen: En morders ansigt & Et liv efter døden

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Kjetil JohnsenUdskriv anmeldelsen • 29. juni, 2010

De sidste bind i serien hvor morderen afsløres og mysterierne opklares

Et ungt forelsket par bader i Indsøen i Dypdal da et lig dukker op fra vandet. Liget er en af de 4 veninder og klassekammerater Dina, Trine, Nora og Beate. Tiden skrues tilbage og vi følger dem i tiden op til mordet. I løbet af de første bind af serien afsløres det for læseren hvem liget er.

De fire veninder har altid været tæt knyttet, men da den ene pige myrdes begynder venskabet at gå i opløsning og de begynder at holde hemmeligheder for hinanden.

Nick, den nye dreng i klassen, bærer rundt på en tung hemmelighed om sin søster Katie, og imens han prøver at finde en afslutning på det, der er sket, finder han i stedet nye og skræmmende oplysninger.

Der begås flere mord i Dypdal og også de overlevende tre veninder kæmper hver især deres indre kamp. For de gemmer alle på hemmeligheder, der måske har forbindelse til morderen…

I de sidste to sidste afsluttende bind i serien 4 veninder opklares de mange gåder vi præsenteredes for i de foregående bind.

Morderen afsløres endelig og Kjetil Johnsen overrasker igen læseren. For det er en ting, han mestrer i denne krimiserie – nemlig at narre læseren til at tro én ting, men sandheden viser sig at være noget andet.

4 veninder er én sammenhængende historie, bestående af 10 bind. Læseren lærer gennem den skiftende synsvinkel de fire veninders inderste at kende og knytter sig hurtigt til dem.
Serien er meget velskrevet og indimellem så vanvittigt spændende at man sluger bøgerne råt en efter en.

Serien er helt klart anbefalelsesværdig og henvender sig især til unge, der er vilde med spænding, krimi og kærlighed – for det er lige præcis hvad man finder Kjetil Johnsens 4 veninder.

Læs vores interview med Kjetil Johnsen

Kjetil Johnsen: En morders ansigt & Et liv efter døden (4 veninder; 9 & 10), oversat fra norsk af Nanna Gyldenkærne, Forum, 2010.- 162 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.