Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kim Langer: Buddha. Den oplyste

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Flemming B. Jeppesen, Kim LangerUdskriv anmeldelsen • 16. januar, 2010

Zoom ind på Buddha

Vidste du, at inden Buddha blev til Buddha, var han kongesøn og hed Siddharta? Det betyder “den, hvis ønsker går i opfyldelse”.

Inden Siddharta blev født drømte kongen dronningen at hun fløj op på et højt bjerg. Her hoppede en hvid elefant ind i hendes mave. De vise mænd tydede drømmen og sagde, at kongen fik en ganske særlig søn. Han ville blive en god konge og herske over mange lande. Men kun hvis han kom til at leve et almindeligt liv med kone og børn. Men han kunne også finde på at blive munk. Så bliver han Buddha og vil bringe fred til mange.

Hvordan Siddharta bliver til Buddha, syntes jeg, du selv skal læse om. Det er en spændende historie.

“Jeg har fundet vej ud af genfødsel og lidelse,” sagde Buddha. “Det kan I også finde. Men I skal selv gøre en indsats. Man kan ikke få den foræret.”

Jeg vidste selvfølgelig godt hvem Buddha var. Jeg har figurer af ham i min bogreol (perfekte bogstøtter). Men jeg anede ikke, han var kongesøn. Ej heller at han havde kone og børn.
Begreberne karma, nirvana og dharma som alle er centrale begreber i buddhismen, bliver også forklaret på en enkel og god måde.

Kim Langer har skrevet en god bog af den slags, som man bliver lidt klogere af at læse. Han debuterede i 2006 med Kongen af Kandy og i foråret 2009 udkom Den afrikanske forbandelse.

Flemming B. Jeppesens tegninger er stemningsfulde og smukke.

Kin Langer: Buddha – Den oplyste. Illustrationer af Flemming B. Jeppesen. Forlaget Forum, 2009. -56 sider, 149,95 kr.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.