Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Katherine Marsh: Fanget i tusmørke

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Katherine MarshUdskriv anmeldelsen • 8. maj, 2010

Spændende fortsættelse af ”Natterejse til underverdenen”

Jeg forstår ikke altid hvad forlagene mener eller er ude på, når de skriver på en bog, at det er en selvstændig fortsættelse af en anden bog. Uden på Fanget i tusmørket står der, at den er en selvstændig fortsættelse af Natterejse til underverdenen – jeg synes ”bare” at det er en fortsættelse – en god fortsættelse!

Som i Natterejse til underverdenen følger vi drengen Jack. Jack, der under stor dramatik, fik mulighed for at besøge de dødes verden, eller mere specifikt, de døde New Yorkeres verden. Han slap med nød og næppe og under stor spænding ud igen. Nu er der gået et par år og Jacks liv er gået videre. Han opfører sig og lever som en nogenlunde almindelig skoleelev. Han kan dog stadig se spøgelser. Men de er egentlig mere distraherende og irriterende end uhyggelige. Og når man har en pige man gerne vil gøre indtryk på, så har man altså ikke brug for distraktion.

For at imponere og være sammen med pigen Cora, inviterer han hende med på ekspedition i de dybe gange under universitetet hvor hans far arbejder. De kommer dog lidt længere ned end planlagt, det er, som Jack tidligere har erfaret, ikke så enkelt at komme op fra underverdenen igen. Der gælder helt faste og strikse regler og de få udgange er hemmelige og vogtes ihærdigt.

Euri, den døde pige som Jack blev meget gode venner med i første bog, er ikke helt tilfreds med, at Jack har slæbt en levende pige med sig. Alligevel hjælper hun dem med at få løst gåden om hvordan de skal slippe ud igen. Det bliver lidt af et trekantsdrama og spøgelser kan også have nisser der flytter med….

Bøgerne om Jack og hans udflugter/nedflugter, er rigtig god underholdning. Selv om du er bange for spøgelser, behøver du ikke holde dig tilbage. De kan faktisk være ret hyggeligt bekendtskab:)

Forfatterens hjemmeside

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.