Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kate Wild: Kampnat

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Kate WildUdskriv anmeldelsen • 20. juli, 2009

kampnatAgentroman med fart og spænding.

Sigøjnerdrengen Freedom Smith er god til at slås. Han har krybdyrinstinkt i generne efter sin tiptiptipoldefar Hercules Smith, som engang var verdens bedste kæmper. Modsat Herkules slås Freedom kun for at overleve. Men ikke alle er begejstrede for sigøjnere og ofte må han slås for at forsvare familiens ære, og det har flere gange resulteret i tæt kontakt med politiet. Da en slåskamp sender Freedoms modstander i koma, er han endnu engang i store problemer.

Freedom bliver kontaktet af en hemmelig organisation, Føniks, som giver ham et tilbud, som kan redde ham fra fængsel. Føniks efterforsker de forbrydelser, som ikke falder under det normale, og deres missioner er altid meget farlige.
I et stykke tid er der forsvundet drenge fra byen, og Føniks mistænker en kampsportsklub for at kende noget til drengenes skæbne. Freedom må acceptere tilbuddet om at blive agent og gå undercover for at infiltrere klubben, som holder til i en forladt fabrik. Han opdager hurtigt, at klubben træner drenge til at være kynisk kampmaskiner, og han får brug for alle sine bokseevner for at overleve i en sport, der ikke har nogle regler.

På sin opgave støder han ind i Java, en rapkæftet pige, som leder efter sin forsvundne bror. Freedom lover modvilligt at hjælpe hende, men Java er hverken hjælpeløs eller typen, der giver op, og snart er både Java og Freedom midtpunkt for en kamp om liv og død.

Kampnat er en anderledes agentroman. Freedom Smith er en anti-helt, som bliver agent af nød ikke lyst. Han har ikke noget behov for at redde verden, tværtimod vil han helst bare være sammen med sin familie, mens alle andre kan passe sig selv. Men han har overlevelsesinstinkt og blæser på reglerne, og netop derfor bliver han en fantastiske helt. Bogen er gennemsyret af humor og spænding. Alt foregår i et hæsblæsende tempo, og historien er så underholdende, at man nemt glemmer den lille detalje, at historien hverken er realistisk eller specielt original.

Livet som agent er farligt, og missionerne slutter aldrig helt. Således ender Kampnat også meget åbent, så man ved, at der venter Freedom mange flere farlige og utrolige oplevelser.

Kate Wild: Kampnat. Oversat af Klavs Brøndum. Sesam, 2008, 294 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] forgængeren Kampnat er der fart og spænding hele vejen igennem. Der er ikke megen realisme i historien, men det […]