Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Kate Wild: Ildkamp

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Kate WildUdskriv anmeldelsen • 23. juli, 2009

ildkampFreedom Smith har en ny mission og endnu engang bliver det en kamp for livet

Freedom har sagt farvel til sigøjnerlivet og er blevet agent for den hemmelige organisation Føniks, som undersøger sager, der ikke er helt almindelige.

Føniks undersøger sagen om en uhyggelig e-mail, som har forbindelse til en række forsvundne børn. E-mailen er en Skriger, som gør en forskrækket, og Freedom har svært ved at se alvoren i mailen, så han sender den for sjov til sin veninde Java. Det fortryder han dog hurtigt, for snart er Java forsvundet, og Freedom bliver besat af at finde hende.

Sporene leder ham til Malta og en hemmelighedsfuld, rig familie. Familien Draconis dyrker sort magi, ingen ved præcis, hvad der foregår, men alle medlemmer af familien bliver utroligt gamle. Freedoms første sammenstød med familien bliver mødet med drengen Apollo og hans lillesøster Angel, som gemmer nøglen til familiehemmeligheden. Men en brik af puslespillet skal også findes indenfor Føniks’ egne rækker, og Freedom må endnu engang risikere liv og lemmer for at opklare sagen.

Ligesom forgængeren Kampnat er der fart og spænding hele vejen igennem. Der er ikke megen realisme i historien, men det betyder mindre. Hemmelige broderskaber, labyrintiske gange, overnaturlige fænomener og uhyggelige familiehemmeligheder holder læseren fanget fra start til slut.

Der er også komiske elementer i historien. Især Føniks-agenten Wrens forsøg på at opretholde facaden som barsk, mystisk og cool agent morede mig, men også Freedoms “makker” var ret underholdende. På Føniks støder Freedom nemlig på hunden Spike, en hjulbenet genmanipuleret dræbermaskine skabt af de værste træk fra alverdens hunde. Spike er grim og bidsk, men Freedom fatter sympati for kræet, som ikke hører til nogen steder, og tager den med på sin mission. En beslutning, som ikke altid giver gode resultater.

Kate Wild: Ildkamp. Oversat af Klavs Brøndum. Carlsen, 2009, 351 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Lige et spørgsmål. Eder en nr. 3? 😀

  2. Hej Emil.
    Det ser ikke ud til at der er kommet en 3’er om Freedom.
    Hilsen Louise

  3. ok. Tak for oplysningen:D